SORUNLARA ÇÖZÜM ARANDI

SORUNLARA ÇÖZÜM ARANDI

Ziraat Odaları Birliği İl Koordinasyon Toplantısı Samsun’da Yapıldı

A+A-

Her ay bir ilçede gerçekleştirilen, Samsun Ziraat Odaları Birliği il koordinasyon kurulu toplantısına Samsun Ziraat Odası Başkanlığının ev sahipliğinde gerçekleşti.

Samsun North Point Hotel gerçekleşen toplantıya Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu, Samsun Ziraat Odası ve İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hasan Tütüncü, Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör, Terme Ziraat Odası başkanı Yetkin Karamollaoğlu, 19 Mayıs Bayram Konuş, Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Alper, Havza Ziraat Odası Başkanı Fahri Şahin ile toplam 15 oda başkan ve oda genel sekreterlerinde katıldı.

Samsun Ziraat Odası ve İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hasan Tütüncü, her ay bir ilçede gerçekleştirdikleri toplantılardaki amaçlarının çiftçi sorunlarını masaya yatırarak çözümler noktasında istişare ederek çareler aramak. Olduğunu söyledi.

 İl koordinasyon toplantısına başkanlık eden, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu, Genel merkez olarak koordinasyon kurulu kararlarını dikkate alarak ilgili kurum ve kuruluşlara ilettiklerini belirtti.

Kozoğlu, “toplantımız öne çıkan bazı sorunların başında ilçelerde yürütülen arazi toplulaştırma çalışmalarına 2 B arazilerinde bu toplulaştırma kapsamına alınmasının yanı sıra teknolojik gelişmelere ayak uydurmak ve daha iyi hizmet verebilmek adına yeni hazırlatılan bilgisayar programını kullanırlarken bazı bölümlerinde zorlandıkları gündeme geldi. Genel merkez olarak Samsun ziraat odalarındaki ilgili personellerimizin bu konuda eğitilmesi kararını aldık” dedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu, toplantıda en önemli sorunların başında, Tarım sigortası olmayan çiftçinin Tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarının yapılandırılmadığı ve  ertelenmediği gündeme geldiğini bu sorunun çözümü yolunda ilgili kurumlarla görüşülme kararının da alındığını sözlerine ekleyen, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu, Tedavi görmek için gittiği İstanbul’da vefat eden Sinop’un  Durağan İlçe  Ziraat Odası Başkanı Hasan  Ali Gül’ün cenaze törenine katılmak üzere Samsundan ayrıldı. 

3-069.jpg5-045.jpg20141128_152006.jpg

Foto-Haber: Vural Yeşilyurt 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.