Sokağa Çıkma Yasağı Olacak mı ?

Sokağa Çıkma Yasağı Olacak mı ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

A+A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağı ile ilgili, "Gündemde ele almamız gereken ve en önemli 4 konu var. Sağlık, gıda-hijyen, kamu düzeni ve sosyal izolasyonu sağlamak. Eğer sağlayamazsak o zaman tüm tedbirleri alacağız." ifadelerini kullandı.

Koronavirüse yakalanan emniyet mensubu olup olmadığının sorulduğu Bakan Soylu, "Şu anda sayısı 20 civarında. Bunlardan iyileşenler de var." cevabını verdi.
Bakan Soylu, Koronavirüs ile ilgili kararları alırken dünyadan cesur hareket ettiklerini ve almaları gereken tedbirleri de zamanında aldıklarını vurguladı.

Sokağa çıkma yasağının gelip gelmeyeceğine ilişkin soruya Soylu, alamayacakları hiçbir tedbirin bulunmadığını belirterek, "Türkiye'de sosyal izolasyon sağlandı. Şu anda yaklaşık yüzde 95 civarında hayat eve çekildi. Yarını ve öbür günü de izleyeceğiz. Sabahleyin valilerimize söylediğim şudur. Şehir içi giriş ve çıkışların kontrolünü daha fazla artırın. Hiçbir özel aracı sektirmeyin. Otobüsler muhakkak kontrol edilecek. 'Şehir içi özel taşımada ne tür araç olursa olsun her birini tek tek kontrol edin. Sosyal mesafeyi ihlal edecek ne varsa, araba bağlanması gerekiyorsa, kamu, tüzel hepsini bağlayın.' şeklinde konuştu.

Polis Meslek Eğitim Merkezleri sonuçlarıyla ilgili soruya ise Bakan Soylu, "10-15 gün içerisinde inşallah açıklanacaktır. Orada süreçler de hemen hemen tamamlandı." cevabını verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul, Ankara, İzmir'de ticari taksilerin trafiğe çıkışları sınırlandırılmasına ilişkin; "Taksi ve esnaf odalarıyla görüşüldü. Bir gün sonu tek diğer gün sonu çift olan plakalar çıkacak. İhtiyaç duyan diğer vilayetlerin bu kararı alabileceği de genelgede yazıyor." diye konuştu.

Soylu; “Günde 100 bin maske üretebilecek bir sistem kurduk ve şu anda üretiliyor. Hem bizim personelimizi hem de Sağlık Bakanlığı'na iletiliyor. Kaymakamlıklar, valilikler, 112 hizmeti 24 saat çalışıyor.” dedi.

Koronavirüs önce Çin'de başladı ve komşu ülke İran'a kadar geldi. Avrupa, ABD‘de izlerken bu salgın bize hiç gelmeyecekler diye düşündü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı’ndan Koronavirüsün araştırılmasını istedi.

Bakan Soylu; “Dünya ilk kez bu virüsle karşı karşıya kaldı.  Almamız gereken tedbirleri bizler zamanında aldık. Bizim dünyadan farkımız şu; bazı ülkeler rakam veriyor ama ne kadarı topluma ulaştırılıyor. Biz işin başından itibaren şeffaf bir sistem çerçevesinde, ilk günden beri Sağlık Bakanı’ndan gelen açıklamalar doğrultusunda hareket ettik.” dedi. 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum