SİZ HALA MEME MUAYANENİZİ YAPTIRMADINIZ MI ?

SİZ HALA MEME MUAYANENİZİ YAPTIRMADINIZ MI ?

Meme kanseri kadınlarda en sık görülen ve en sık ölüme neden olan kanserdir.

A+A-

Yaşam boyunca her on kadından biri meme kanseri olma, üçte biri ise meme kanserinden ölme tehlikesi ile karşı karşıyadır. Meme kanserinin erken teşhisi hayatta kalma oranını artırır.

Erken tanı ve tedavi yüksek riskli grupların kansere bağlı ölümlerini önlemede ve azaltmada hayati önem taşımaktadır. Kendi Kendine Meme Muayenesi (KKMM), klinik meme muayenesi       (KMM)  ve mamografi meme kanserinin erken tanısı için önerilen başlıca erken tanı yöntemleridir.

            Toplumun meme kanseri konusunda eğitim yoluyla bilgi düzeyinin artırılması ve riskli yaş gruplarına klinik meme muayenesi ve mamografi uygulanması sonucu meme kanserinin topluma getirdiği yük azaltılabilir.

            İlimizde Kadın Sağlığı  ve Meme kanseri konusundaki farkındalığı artırmak ve  kadınları tarama programlarına yönlendirmek amacıyla Valiliğimizce Kadın Sağlığı Eğitim Projesi başlatılmıştır.

            Proje KKMM eğitiminin yanı sıra 20-59 yaş kadınların en az bir kez meme muayenesinin yapılmasını da hedeflemektedir. Klinik meme muayenesi çalışmaları kamu hastaneleri genel cerrahi poliklinikleri, Toplum Sağlığı Hekimleri ve aile hekimleri ile yürütülmektedir.

Bakanlığımızca Ekim ayının “Meme Kanseri Farkındalık ve Bilinçlendirme” ayı olarak belirlenmesi nedeniyle yürütülen Kadın Sağlığı Eğitim Projesi kapsamında klinik meme muayenesi konusunda farkındalığın arttırılması için 7-11 Ekim 2013 tarihleri arasında “Meme Muayenesi Günleri” düzenlenmiştir.

Meme Muayenesi Günleri ile meme kanserinin erken tanısında altın standartlardan biri olan klinik meme muayenesinin bu tarihler arasında gündem yapılması, ilgililerine konunun duyurulması ve projenin hedef grubu olan 20-59 yaş kadınlarda meme muayenesinin yapılması hedeflenmiştir.

“Meme Muayenesi Günleri” kapsamında daha çok klinik meme muayenesi yapılabilmesi için projeyi destekleyen özel hastanelerle ayrı bir çalışma takvimi de hazırlanmıştır. 7-11 Ekim 2013 tarihleri arasında İlimizdeki yedi özel hastanede de proje kapsamında meme muayenesi yapılacaktır.

Sağlık Müdürlüğü olarak tüm Samsun Halkına sesleniyoruz…… Annenizin, Eşinizin, Kızkardeşinizin, Kızınızın meme muayenesini yaptırın. Erken Tanı Hayat Kurtarır.

“Sevdiklerinizle daha güzel ve uzun bir ömür geçirmek istiyorsanız onları meme muayenesine yönlendirin.”

bafra-tsm-egitim-salonu-kse-26102012.jpgbafra-tsm-egitim-salonu-kse-26102012-(2).jpgbafra-tsm-egitim-salonu-kse-26102012-(3).jpgbafra-tsm-egitim-salonu-kse-26102012-(4).jpgbafra-tsm-egitim-salonu-kse-26102012-(5).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.