SIRA SİZİN ÇOCUĞUNUZA GELMEDEN...

SIRA SİZİN ÇOCUĞUNUZA GELMEDEN...

Bafra ülkü ocakları madde bağımlılığına karşı çalışma başlattı.

A+A-

Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi beden ve ruh sağlığı yerinde, her anlamda donanımlı ve Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi beden ve ruh sağlığı yerinde, her anlamda donanımlı ve birikimli bireyler olarak topluma kazandırmak, sadece eğitim kurumlarına ve ailelere düşen bir sorumluluk değildir. Millet olmanın bizlere yüklediği sorumluluklarımızın başında çocuklarımızı ve gençlerimizi her türlü tehlike ve olumsuzluklara karşı korumak ve kollamak gelmektedir. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, çağımızın büyük salgını madde bağımlılığı ve uyuşturucunun millî varlığımıza, terör kadar ve hatta ondan daha fazla tehdit oluşturduğunun bilincindedir. Bu sebeple sorumluluk sahamız olan ilçemizde madde bağımlılığına karşı milletimizi bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için “Sıra Çocuğunuza Gelmeden” sloganıyla bir çalışma başlattık.  

Çalışmamızın ana teması uyuşturucu ve madde bağımlılığı hakkında milletimizde bir bilinç, bir farkındalık oluşturmak. Her geçen gün büyüyen ve büyüdükçe de toplumsal yapımızı ve ruh sağlığımızı tehdit edici boyutlara varan madde bağımlılığının önüne geçmek elbetteki sadece anne babaya ya da emniyet birimlerine bırakılacak bir görev değildir. Bir gençlik hareketi olan Ülkü Ocaklarının, gençliği kemiren, ruh ve beden sağlığını tehdit eden bu soruna dikkat çekme, bu konuda bilinç oluşturma ve harekete geçme zamanının geldiğini düşünüyoruz. Bu sebeple yapacağımız çalışmalar hakkında sizleri bilgilendirmek istedik. 

Öncelikle basınımızın her alanda olduğu gibi bu alanda da bilinç oluşturmada ve sesimizi ailelere, vatandaşlara ulaştırmada önemli rolü olacaktır. Bu sebeple bu basın toplantımız çalışmamızın birinci ayağını oluşturmaktadır.  Sonraki aşama “Sıra Çocuğunuza gelmeden!” sloganıyla bastırdığımız broşürlerimizi mahalle mahalle, sokak sokak, köy köy, kahve kahve dolaşarak dağıtmak. Köylerde beldelerde ve ilçemiz mahallelerinde küçük toplantılar yaparak madde bağımlısı çocukların nasıl bu illete yakalandığını ve bu durumun nasıl tespit edilebileceğini buralarda insanlarımıza anlatmak… Çocuklarımızın ve gençlerimizin uyuşturucu belasına yakalanmadan önce anne ve babaların yapması gerekenleri onlara bire bir anlatmak. İş işten geçmeden yapılabilecekleri, madde bağımlılığı batağına her gencin düşme riskinin bulunduğunu, özellikle okul saatlerinde ve okul dışı zamanlarda çocukların çok iyi takip edilmesi gerektiğini ulaşabildiğimiz herkese anlatacağız. Bu noktada gençlerimize de bilinçlendirme çalışmaları yapacağız. Özellikle risk grubundaki 10-17 yaş arası çocuk ve gençlerimizi çeşitli etkinliklere kanalize ederek onlara hem meşguliyetler sağlamış hem de madde bağımlılığı riskini azaltmış olacağız. Yine gençlerde farkındalık oluşturabilmek için madde bağımlısı insanların kendi hayatlarını nasıl çıkmazlara sürüklediklerini, ne sıkıntılara katlandıklarını ve ne bedeller ödemek zorunda kaldıklarını göstermek adına Madde bağımlılığı ile mücadele eden birimlerle işbirliği yaparak, hem onların birikim ve tecrübelerinden yararlanacak hem de gençlerimizi düşebilecekleri tehlikelere karşı uyarmak amacıyla ilgili birimlerin ihtisas sahalarında gezdireceğiz. Bunu yapmaktaki amacımız, gençlerin düşebilecekleri tuzaklara karşı onlara örnekler vermek. 

Madde bağımlılığı ile ilgili yapacağımız son çalışma Bafra’mızda madde bağımlılığı ve uyuşturucu konularında uzman kişilere konferanslar verdirmek.  Geniş katılımlı bu konferanslarda tehlikenin boyutlarının ehil ağızlardan daha ciddi ve bilimsel olarak anlatılabileceğini düşünüyoruz.  

Üzerinde durduğumuz konunun ne kadar önemli ve hayatî bir mesele olduğu konusunda zannederiz bizimle aynı fikirde olmayan yoktur. Bafra’mızda uyuşturucu yetiştirenlere ve  okul önlerinde uyuşturucu satanlara yönelik operasyonları son zamanlarda sıkça işitir olduk. Kim ne derse desin tehlike artık kapımıza dayanmıştır. Kısa yoldan zengin olma hayalleri ve kısacık, geçici zevkler uğruna girişilen bu çirkinlikler ancak toplumun topyekün karşı duruşuyla yok edilebilir. Biz şunu çok iyi gözlemledik ki vatandaşımız bu konuda çok bilinçsiz ve bir o kadar da duyarsız. Hiç kimse çocuğuna bu belayı konduramamakta, herkes evladına bu noktada güvenmektedir. Oysa hayatın sahte yüzü karşısında oldukça deneyimsiz olan gençlerimizin gerek arkadaş hatırıyla gerekse özenti sebebiyle bu belaya düşmesi içten bile değil. Olumsuz davranışların çok çabuk kopya edildiğini ve çok çabuk yayıldığını bilmeyenimiz yoktur. Sigara içmeye başlama sebepleri ne ise uyuşturucu madde kullanımına başlama sebepleri de aşağı yukarı aynıdır. Olumsuz arkadaş çevresi madde bağımlılığını tetikleyen en önemli sebeplerdendir. Emniyet Birimleriyle yaptığımız görüşmeler de bizim bu tespitlerimizi doğrulamaktadır.  

Bafra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı sosyal sorumluluğunun bilincinde olarak Türk milletinin yarınlarına sahip çıkmaya kararlıdır. Bu noktada bizlere destek olacak her kurum ve kuruluşla çalışmaya hazırız. Bu çalışmayı yapmaktaki en büyük amacımız toplumumuzda madde bağımlılığı konusunda  gerçek manada bir bilinç oluşturmak, her anlamda sağlıklı ve mutlu gençler yetişmesini sağlamaktır. Varlığımızın teminatı gençlerimizi okuyan, düşünen ve üreten bireyler olarak yetiştirmek en büyük hedeflerimizdendir. Bunun için de uyuşmayan uyuşturulamayan, uyuşturucuya müptela olmamış gençlere ihtiyacımız var. Onun için tekrar söylüyoruz ki “Sıra Çocuğunuza Gelmeden” bu sese kulak veriniz… 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.