Sinop'ta KYK yurtları öğrencilere hazırlanıyor

Sinop'ta KYK yurtları öğrencilere hazırlanıyor

Bir süredir depremzede aileleri misafir eden Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Sinop Mahmud Kefevi Yurdu, öğrencilere hazırlanıyor.

A+A-

Bir süredir depremzede aileleri misafir eden Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Sinop Mahmud Kefevi Yurdu, öğrencilere hazırlanıyor.
6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremden sonra üniversiteler yaz ayına kadar tatile girmiş, uzaktan eğitime geçilmişti. Türkiye’nin birçok ilinden gelen depremzedeler yeni evlerine geçene kadar KYK yurtlarını kullandı. Depremin yaraları sarılmaya devam ederken memleketlerine dönen depremzedeler KYK yurtlarından ayrıldılar. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 29 Ağustos tarihinde başlatılan yurt başvuruları sonrası KYK yurtları yeni döneme hazırlanmaya başladı. Yurtlarda odaların duvarları yeniden boyanıyor, koridorlar ve odalar temizleniyor, yatak ve nevresimler yıkanıp öğrencilere hazır hale getiriliyor.

Yapılan hazırlıklarla ilgili bilgi veren Sinop KYK Mahmud Kefevi Öğrenci Yurdu Müdürü Ali Kolomoç, "Sinop Üniversitesini kazanan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Ülkemizde yaşanan 6 Şubat depreminden dolayı bir önceki dönem eğitim öğretime ara verilmişti ve depremden etkilenen vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçları için öğrencilerimiz yurtları boşaltmıştı. Öğrencilerimizden hem erken hem de hüzünlü bir ayrılış yaşadık. Şimdi yeni dönemde tekrardan kavuşmanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Öğrencilerimize kavuşmanın arifesinde yurdumuzda oda ve koridorların boyanması, yatak ve nevresimlerin yıkanması ve oda temizlikleri bütün hızıyla devam ediyor. İhtiyaç duyulan tüm bakım onarım yapılıyor" dedi.sinopta-kyk-yurtlari-ogrencilere-hazirlaniyor-3.jpgsinopta-kyk-yurtlari-ogrencilere-hazirlaniyor-2.jpgsinopta-kyk-yurtlari-ogrencilere-hazirlaniyor1.jpg

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.