
Sinop’ta Kar Hayatı Felç Etti: 223 Köy Yolu Kapalı, 87 Köyde Elektrik Yok
Sinop’ta etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 223 köy yolu ulaşıma kapanırken, 87 köyde elektrik kesintisi yaşanıyor. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.
Sinop’ta günlerdir etkisini artırarak devam eden yoğun kar yağışı, kent genelinde yaşamı durma noktasına getirdi. 18 Ocak saat 10.00 itibarıyla il genelinde bulunan 465 köy yolundan 223’ü ulaşıma kapanırken, bu rakam köy yollarının yaklaşık yüzde 48’inin kar nedeniyle kullanılamaz hale geldiğini ortaya koydu.
İlçelere göre kapanan köy yolları incelendiğinde en olumsuz tablonun Ayancık’ta yaşandığı görüldü. Ayancık ilçesinde 71 köy yolu ulaşıma kapandı ve bu sayı toplam kapalı yolların yaklaşık yüzde 32’sine karşılık geldi. Erfelek’te 46 köy yolu kapalı bulunurken bu oran yüzde 21, Merkez ilçede kapanan 39 köy yolu ise toplamın yaklaşık yüzde 18’i olarak kayıtlara geçti. Türkeli’nde 32 köy yolu kapalı olup bu ilçenin payı yüzde 14, Boyabat’ta 19 köy yolu yüzde 9, Gerze’de 10 köy yolu yüzde 5 ve Durağan’da kapanan 6 köy yolu yaklaşık yüzde 3 seviyesinde gerçekleşti. Dikmen ve Saraydüzü ilçelerinde ise kapalı köy yolu bulunmadığı bildirildi.
Yoğun kar yağışıyla birlikte enerji altyapısı da olumsuz etkilendi. Sinop genelinde 87 köyde elektrik kesintisi yaşandığı öğrenildi. Kesintilerin yüzde 55’inin Ayancık ilçesinde yoğunlaştığı, ilçede 48 köye enerji verilemediği belirtildi. Türkeli’nde 23 köy ile kesintilerin yaklaşık yüzde 26’sı yaşanırken, Erfelek’te 12 köy yüzde 14, Merkez ilçede ise 4 köy yüzde 5 oranında elektrik kesintisinden etkilendi.
Sinop Valiliği koordinesinde İl Özel İdaresi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin kapanan köy yollarını yeniden ulaşıma açmak için 7 gün 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. Öte yandan, enerji kesintilerinin giderilmesi amacıyla YEDAŞ ekiplerinin de arıza tespit ve onarım çalışmalarına aralıksız devam ettiği kaydedildi.


HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.