Sinop’ta Kadın Milli Maçı Öncesi Trafik ve Güvenlik Alarmı

Sinop’ta Kadın Milli Maçı Öncesi Trafik ve Güvenlik Alarmı

Türkiye Kadın A Milli Futbol Takımı’nın Sinop’ta oynayacağı İsviçre maçı öncesinde şehir genelinde geniş kapsamlı trafik, güvenlik ve otopark tedbirleri açıklandı.

A+A-

2027 FIFA Kadınlar Dünya Kupası Avrupa Elemeleri kapsamında Türkiye Kadın A Milli Futbol Takımı’nın Sinop’ta İsviçre ile oynayacağı karşılaşma öncesinde trafik, güvenlik ve otopark tedbirleri açıklandı. Sinop’un Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir milli futbol müsabakasına ev sahipliği yapacak olması nedeniyle şehir genelinde kapsamlı hazırlık yapıldı.

Sinop Valiliği koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında 18 Nisan’da oynanacak karşılaşma ve stadyum açılışı öncesinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Vali Mustafa Özarslan, organizasyonun sorunsuz geçmesi için 49 ekip, motosikletli timler ve 188 özel güvenlik personeli dahil olmak üzere toplam 801 personelin görev yapacağını açıkladı. Güvenlik hizmetlerinin emniyet ve jandarma tarafından sağlanacağı, sağlık hizmetlerinin ise İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütüleceği belirtildi.

Stadyum çevresinde yaşanabilecek yoğunluk nedeniyle alternatif otopark alanları oluşturuldu. Orman Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve Kültür Merkezi bahçeleri araç parkı için açılırken, Fatih İlkokulu, Ömercan Açıkgöz İmam Hatip Lisesi ve Gelincik Ortaokulu bahçeleri de otopark olarak kullanılacak. Motosikletler için ise Stad yolu Milli Egemenlik Parkı’nda özel alan ayrıldı.

Trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla ücretsiz ring seferleri planlandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, üniversite ve müftülüğe ait servisler saat 16.30’dan itibaren Uğur Mumcu Meydanı, İtfaiye, Aşiyan, TOKİ İlkokulu ve Seyyid Bilal Öğrenci Yurdu önünden sürekli ring seferi yapacak. Belediye ise saat 15.00 itibarıyla belirlenen noktalardan servis kaldıracak.

Karşılaşmada Passolig zorunluluğu bulunmazken, girişlerin ücretsiz olacağı açıklandı. Barkod sistemiyle yapılacak girişler için vatandaşların biletlerini saklamaları veya çıktı almaları gerektiği vurgulandı. Ayrıca tribünlerde 7 bin adet Türk bayrağı hazırlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.