Sinop'ta arsa fiyatları fırladı

Sinop'ta arsa fiyatları fırladı

Sinop’ta arsa fiyatları yüzde yüz oranında arttı.

A+A-


Sinop’ta korona virüs salgını sonrası vatandaşlar köylere yönelirken arsa fiyatları ise tavan yaptı. Korona virüs salgını nedeniyle birçok sektörde olduğu gibi gayrimenkul alanında da ekonomik dalgalanmalar yaşanıyor. Bu kapsamda taşınmaz niteliğe sahip olan gayrimenkullerden arsa, tarla ve bahçelerin fiyatlarında talep doğrultusunda artış meydana geldi.
Sinop’ta pandemi sürecinde arsa fiyatlarında yüzde yüz oranında artış yaşandığını söyleyen 11 yıllık emlakçı Hikmet Ergül yaptığı açıklamada arsa fiyatlarının yüksek olmasına rağmen, vatandaşların arsalara yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Ergül, "Pandemi döneminden dolayı herkes kırsala yöneldi. Büyük şehirlerden, Sinop gibi küçük şehirlere, yani nüfusun az olduğu yerlere epey yönlenme oldu. Daire fiyatları ile birlikte arsa, tarla fiyatları da yani neredeyse yüzde 100 oranında katlama yaptı. Sinop'ta da epey talebimiz var. Kredi faiz oranları yazın düşmüştü. Şimdi banka faizleri yükseldi. Faizlerin yükselmesinden dolayı da daha çok kırsal kesime arsa, tarla, müstakil ev yapılabilir yerlere, talepler arttı. Denize yakın yerleri tabii ki daha çok tercih ediyorlar, bunlara talepler var. Allah'a şükür işlerimizi, güçlerimiz iyi. Yalnız bu pandemi dönemini fırsata çevirmek isteyen mal sahipleri var. Bunların önüne geçmek için mücadele ediyoruz. Alıyorken kazandırmak istiyoruz çünkü değerinde sattığımızı zaten düşünüyoruz. Güzel bir şekilde fiyatlarını belirleyebiliyoruz. Ama yine de buna rağmen fiyatlar yüzde 100'ün üzerine çıktığı bile oluyor. Satışlarımız güzel satışlarımızdan memnunuz. Doğru fiyatlar üzerinden satış yapmak için mücadele ediyoruz" dedi.
Sinoplu Çetin Yaşar(60) yaptığı açıklamada, ”Büyük şehirden korana virüs dalgasından kaçanlar şehrimize gelerek köylere yerleşti. Fiyatların bu yüzden arttığını ve daha da artacağını düşünüyorum. Şu anda zaten şehrin bazı muhtelif yerlerin de arsa kalmadı, bina da kalmadı. Bina satışları ev satışları aldı başını gidiyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.