Sinop Üniversitesi Senatosundan Barış Pınarı Harekâtı’na Destek

Sinop Üniversitesi Senatosundan Barış Pınarı Harekâtı’na Destek

Sinop Üniversitesi Senatosu, Türk Silahlı Kuvvetlerince başlatılan ve kararlılıkla yürütülen Barış Pınarı Harekatı'na destek verdiklerini yazılı açıklama ile bildirdi.

A+A-

Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın başkanlığında toplanan senato üyeleri, 16.10.2019 tarih ve 2019/158 no'lu kararla Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sürdürülen"Barış Pınarı Harekatı"na oy birliğiyle destek kararı aldı.
Sinop Üniversitesi Senatosunca alınan kararda şu ifadelere yer verildi:
 “Türk Silahlı Kuvvetleri’miz, Suriye Milli Ordusu ile birlikte PKK, PYD/YPG ve DAEŞ terör örgütlerine yönelik 9 Ekim 2019 tarihinde Barış Pınarı Harekâtı’nı başlatmıştır.
Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtlarında olduğu gibi, Barış Pınarı Harekâtı’nın da temel amacı; güney sınırlarımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumak, bölgemizin barış ve istikrarına karşı en büyük tehdit olan PKK, PYD/YPG ve DEAŞ terör örgütlerinin yıkıcı faaliyetlerini sonlandırmak, terör örgütlerinden arındırılan bölgede Suriyeliler için güvenli bölge oluşturmak ve yurtlarını zulüm, sürgün, baskı ve katliamla terk etmek zorunda bırakılan milyonlarca Suriyelinin ülkelerine dönüşlerini sağlamaktır.
Sinop Üniversitesi Senatosu olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin uluslararası hukuk çerçevesinde sürdürdüğü Barış Pınarı Harekâtı’nı destekliyor; Mehmetçiğimizin bu harekâtı başarıyla sonuçlandırmasını diliyor; harekâtta şehit düşen askerlerimize ve sivillerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifa diliyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

senato3.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.