SİNOP SAMSUNLULAR DERNEĞİ TÖRENLE AÇILDI

SİNOP SAMSUNLULAR DERNEĞİ TÖRENLE AÇILDI

Kuruluş çalışmalarını tamamlayan Sinop Samsunlular Derneği düzenlenen törenle açıldı.

A+A-

Derneğin Kefevi Mahallesi Büyükçeşme Sokak No: 1 adresindeki merkezinde yapılan açılış törenine; Jandarma ve Alay Komutanı Albay Osman Coşkun, Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar, Sinop eski Belediye Başkanı Hamza İnce ile Sinop'ta yaşayan çok sayıda Samsunlu vatandaş katıldı. 
Şimdilik yaklaşık 100 üyesi bulunan dernek olarak birçok önemli hedeflerinin olduğunu belirten Dernek Başkanı Ali Yıldız, kuruluş ve açılış aşamasında kendilerine destek verenlere teşekkür etti. Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Ali Yıldız, amaçlarının her iki il arasında önemli bir köprü vazifesi olmak olduğunu söyledi. Ali Bayrak, "Programa dışarıdan ve kentimizden katılarak bizleri yalnız bırakmayan tüm can dostlarına teşekkür ediyorum" dedi. Derneğin hayırlı olmasını dileyen Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin de; "Samsun ilimiz Karadeniz'in en büyük şehiri. Coğrafi açıdan olsun konumu açısından olsun Bafra'nın büyüyüp gelişmesi demek Sinop'un büyüyüp gelişmesi demektir. Burada da bir derneğimizin olması bizi mutlu etti ve sevindirdi. Bu ve bunun gibi dernekler iki il arasında bir köprü görevi görüyor. Bu köprü dayanışma, kardeşlik ve kültürleri birleştirmeyi sağlıyor. Bu derneğimiz de inşallah güzel hizmetlere vesile olur" diye konuştu.
Komşu il Samsun'un iki belediye başkanını Sinop'ta ağırlamanın da mutluluğunu yaşadıklarını belirten Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ise konuşmasında; "Sinop ve Samsun kardeş illerdir. Yollarımızın yapılmasıyla da inşallah gelip gidişler iyice sıklaşacak ve iki ilin münasebetleri daha fazla artacaktır. Böyle güzel derneklerin kurulması bizi çok mutlu ediyor. Bunun gibi bol faaliyetli derneklerin kurulması bizi oldukça memnun edecektir" ifadelerini kullandı. 
Yapılan konuşmalar ardından protokol üyeleri alkışlarla açılış kurdelesini kesti. Program dernek binasında verilen kokteyl ile son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.