
Sinop İçin Sarı Kodlu Uyarı Kuvvetli Sağanak Geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Samsun 10. Bölge Müdürlüğü, Sinop merkez ve tüm ilçeleri için sarı kodlu uyarı yayımladı. Kuvvetli sağanak nedeniyle sel, su baskını, heyelan ve yıldırım riskine karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Samsun 10. Bölge Müdürlüğü, Sinop kent merkezi ve tüm ilçelerini kapsayan sarı kodlu meteorolojik uyarıda bulundu.
Yapılan son değerlendirmelere göre, 28 Ağustos Cuma günü saat 12.00’den itibaren Sinop genelinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
Yağışların gece saat 23.59’a kadar aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Sel ve Su Baskını Riskine Dikkat
Meteoroloji, kuvvetli yağışlarla birlikte ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış sırasında kuvvetli rüzgar görülebileceğini bildirdi.
Olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşımda da aksamalar yaşanabileceğine dikkat çekildi.
Yetkililer, Sinop genelinde yaşayan vatandaşların kuvvetli sağanak süresince meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.


HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.