Sınav Öncesi Sessizlik Çağrısı

Sınav Öncesi Sessizlik Çağrısı

YKS sınavı için nefesler tutuldu. Üniversite hayali kuran adaylar YKS sınavı için yavaş yavaş hazırlıklarını tamamlarken, biz vatandaşlara da bazı görevler düşüyor...

A+A-

Bu hafta sonu Bafra ve tüm Türkiye'de uygulanacak YKS’ye toplam 2 milyon 528 bin 110 adayın katılacağı açıklandı. Sınava girecek öğrenciler ve aileleri, bu sınava gelene kadar çok büyük maddi ve manevi fedakarlıklarda bulundular. Sınava giren öğrencilerin sınav sorularına tam konsantre olabilmeleri için, sessiz bir ortamda bulunmaları gerekmekte. Sınav salonlarının dışından gelebilecek gürültü, öğrencilerin konsantrasyonunu bozacak ve dikkatlerini dağıtacak. Bu nedenle sınav yapılan yerlerin yakınlarında hiçbir şekilde gürültü ve ses çıkaracak faaliyette bulunulmaması çok önemlidir. Sınavın yapıldığı saatlerde okul önlerinde yüksek sesle müzik, korna ve klakson çalınmamalı. Çevredeki gürültülü çalışmalara ara verilmeli. Düğün, sünnet, askerlik gibi kutlamalar dolayısıyla konvoy halinde korna çalarak şehir içinde gürültü yapılmasına engel olunmalı. Geleceğimizin teminatı gençlerimiz iyi bir gelecek için yarışırken onların dikkatini dağıtacak tüm hareketlerden kaçınmalıyız. Bu konuda herkes üzerine düşen görevi yapmalı.

YKS sınavı ne zaman, saat kaçta?

YKS yani Yükseköğretim Kurumları Sınavı için adaylar artık son hazırlıklarını yapıyor.

YKS, üniversiteye giriş sınavı olarak ÖSYM tarafından yapılıyor.

YKS'de alacakları puan ile tercih yapacak.YKS sınavı, TYT, AYT ve YDT olarak üç oturumda tamamlanacak. Oturumlar iki günde yapılacak. YKS sınavı ÖSYM'nin 2019 takvimine göre 15 - 16 Haziran'da yapılacak. TYT sınavı 15 Haziran 2019 Cumartesi günü saat 10.15'te, AYT sınavı 16 Haziran Pazar saat 10.15'te ve YDT sınavı 16 Haziran Pazar saat 15.45'te yapılacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.