ŞİMŞEKDEN BASIN AÇIKLAMASI

ŞİMŞEK'DEN BASIN AÇIKLAMASI

MHP Samsun Milletvekili Cemalettin ŞİMŞEK Türkiye Büyük Millet Meclisinin 24.Dönem 4. Yasama yılı açılışı nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

A+A-

“24.Dönem 4.yasama yılının vatanımıza ve milletimize hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

Ülkenin içinde bulunduğu ağır sosyal, siyasal ve ekonomik sorunlar nedeniyle bu yasama yılının diğerlerinden daha zahmetli ve çetin geçeceğini belirten Milletvekili ŞİMŞEK şöyle devam etti;

“Ne kadar iyi niyetli olursak olalım bu yeni dönemde de maalesef Milletimiz ve Ülkemiz için çok da iç açıcı sayfaların açılacağını söyleyemiyoruz. Bu yeni yasama yılındaki temennimiz biriken ve ağırlaşan iç ve dış sorunların giderilmesi noktasında iyi gelişmeler yaşanmasıdır.

Geride kalan yılların Milletimizde neden olduğu ağır sıkıntıların bundan sonraki süreçte de devam edeceğine dair çok ciddi emareler bulunmaktadır.

Ülkemizin bütün sorunlarının çözüm yeri olması gereken Türkiye Büyük Millet Meclisi, Yeni Yasama Yılı çalışmalarına;

√ Ekonomik problemlerin neden olduğu yoksulluk ve işsizliğin,

√ Giderek artan ahlak bunalımının yanı sıra çoğalan yolsuzlukların ve şiddetin,

√ Geçen yıllardan devam eden ve derinleşen siyasi anlaşmazlıkların,

√ Milli bekanın hükümet eli ile tehlikelere atıldığı vahim gelişmelerin,

√ Milli kimliğin tahribine yönelik hız kazanmış oyunların,

√ Bölgesel ve küresel açmazların yol açtığı stratejik türbülansın,

√ Türkiye’yi dar bir alana sıkıştırmak ve taviz koparmak amacıyla sürdürülen terörist baskıların endişe verici şekilde tırmandığı kaos ve kargaşa ortamında başlayacaktır.

Başbakan Erdoğan’ın kalbi kararları, feraseti ve siyasi kişiliği PKK, İmralı canisi ve küresel güç merkezleri tarafından makasa alınmıştır. İşin tuhaf tarafı düştüğü halin ne denli içler acısı olduğunu henüz kavrayamamasıdır. Gücünü, siyasetini ve yönünü tamamen dış güçlerin rüzgârına bırakan Başbakan ve hükümeti millilik vasfını uzun süre önce kaybetmiştir. Üstüne basa basa vurgulamak gerekir ki, dünü unutursak bugünü açıklayamayacağımız gibi, geleceğin koordinatlarını da çizemeyiz. Son dönemde yaşanan bunalımların, gerginlik ve skandalların ortak akıl ve sağduyu ile bir fırsat penceresine dönüştürülmesi için henüz vakit mevcuttur. Bu bakımdan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, milletimizin gerçek sorunlarını mümkün olabilecek en geniş tabanlı bir mutabakat ve katılımla ortadan kaldırması gerekir.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak bugünkü darboğazın, sağlıksız ve istikrasız tablonun, demokratik rejimin meşru zeminlerinde, kuruluş ilkelerimizin ahlaki ölçülerinde, dünden miras aldığımız milli ilkeler boyutunda aşılabileceğine yürekten inanıyoruz.

İstendikten sonra, Türkiye’ nin önünü kesmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.

İstendikten sonra, Türkiye’ yi kimse tutamayacak ve durduramayacaktır.

Birlik ve beraberlik ruhu sağlamlaştıktan sonra Türk milletinin yükselmesine kimse mani olamayacaktır.

Başbakan Erdoğan’ın dün açıkladığı ve tarihi olarak da tarif ettiği sözde demokratikleşme paketi, demokratikleşme parolasıyla hazırlansa da, usul ve esas bakımından anti demokratik olup, demokrasinin ruhu ve lafzıyla çelişmektedir.

Demokratikleşme paketi hazırlanmıştır, ama kimsenin fikri sorulmamıştır.

Demokratikleşme paketi hazırlanmıştır, kimsenin, hele ki, AKP’nin değerli milletvekillerinin bile haberi olmamıştır. Ve daha da acı olanı ise, bu paketin PKK’nın emrivakilerini, tehditlerine yönelik olarak kaleme alınmış olmasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle tekrar yeni yasama yılının Milletimize hayırlar getirmesini dilerim.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.