ŞİMŞEK ‘den  3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

ŞİMŞEK ‘den 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Mhp Samsun Milletvekili Cemalettin ŞİMŞEK 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü münasebet ile bir mesaj yayınladı.

A+A-

Milletvekili Şimşek  mesajında " Bilindiği üzere “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”; engelli vatandaşlarımızın biriken sorunlarının tartışılmasında ve bunların giderilmesi için yapılması gerekenler hususunda hepimize bir vicdan muhasebesi yapma fırsatı vermektedir.

Bu anlamlı gün, engelli kardeşlerimizi daha iyi tanımak ve onlar hakkında samimi bir şekilde düşünmek için de değerli bir imkân sunmaktadır.

Hayatlarını zorluklar içinde idame ettirmeye çabalayan ve birçok sıkıntıya göğüs geren bu kardeşlerimizin bizim için önemi ve kıymeti çok büyüktür.

Elbette toplumumuzun yaklaşık yüzde 12’sini oluşturan engelli vatandaşlarımızın değerini ve önemini, yalnızca bir günle sınırlamak mümkün olmadığı gibi akla ve mantığa da uygun değildir.

Bu itibarla engelli vatandaşlarımızın arzu, istek ve ihtiyaçları milletimizin tüm fertlerince her fırsatta dikkate alınmalı ve karşılanması için de azami özen gösterilmelidir.

Ülkemizde engelli vatandaşlarımız; sosyal güvenlik, sağlık, eğitim, istihdam, ulaşabilirlik ve erişebilirlik, politik haklar, sosyal yaşama katılım gibi birçok alanda türlü sıkıntılar içinde yaşamaya devam etmektedirler.

Engelli haklarını, hukukuyla, eğitimiyle ve istihdamıyla bir bütün olarak ele almak gerekir. Engelli vatandaşlarımıza tanınan haklar bir bağış, bir iyilik değil, onların insan olmalarından kaynaklanan doğal haklarıdır. Onları insanca yaşatacak ortamları hazırlamak, üretici olarak topluma kazandırmak, toplumların en önemli sorumluluklarındandır.

Bu duygu ve düşüncelerle engelli kardeşlerimize sevgi ve saygılarımı sunuyor, hepsinin ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü içtenlikle kutluyor, Cenab-ı Allah’tan huzurlu ve mutlu bir hayat geçirmelerini niyaz ediyorum.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.