BAFRA'DA ŞİİRLERLE ÇANAKKALE ZAFERİ’Nİ ANDILAR

BAFRA'DA ŞİİRLERLE ÇANAKKALE ZAFERİ’Nİ ANDILAR

Samsunlu şair ve yazarlar “Şiir Akşamları” etkinliğinde Çanakkale Zaferi’ni şiirlerle andılar.

A+A-

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Acem Tekkesi’nde 2 haftada bir yapılan "Şiir Akşamları" etkinliği bu hafta Çanakkale şehitlerine ithafen gerçekleştirildi. Katılımın yoğun olduğu gecede İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Bayraktar, Belediye Meclis Üyesi Bahri Çakır, Başkan Danışmanı Ahmet Seven, emekli öğretim üyesi ve yazar Halistin Kukul ve 100 yakın şair yazar bir araya geldi.
Gecenin açılış konuşmasını yapan Başkan Danışmanı Ahmet Seven,“Şairler büyük bir vatan savunması olan Çanakkale destanını pek çok şiirde konu edinmişlerdir. Bizlere düşen görev şiirlere ilmek ilmek işlenen bu kahramanlık destanını şiirlerden hafızalara nakşederek şehitleri yad, aziz ruhlarını şad etmektir. Çanakkale Savaşı gibi her cephede mücadele ederek şehit düşen vatan evlatlarımıza saygı ve minnetle anıyoruz. Onları hiç unutmayacağız. Emanetlerine her şart altında sahip çıkacağız” dedi.
Gecede Aşık Ramazan Yavuzarslan’ın Çanakkale’de geri dönmeyi düşünmeden kendilerini vatan uğruna cepheden cepheye atan şehitlere ithafen yazdığı “Oğul” şiiri katılımcılara duygulu anlar yaşattı.
Gecenin finalinde Ali Kayıkçı, Samsun Yazarlar Derneği (SAY-DER) yayınları arasında çıkardığı ansiklopedinin tanıtımını yaptı. Kayıkçı, “Bu eserin ortaya çıkmasında, emeği geçen herkese ve başarma azmimize katkı sağlayan bütün gönül destekçilerimize, katılımlarıyla bizleri yalnız bırakmayan şiir sever misafirlerimize gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.