Sigortadan Para Almak için Arkadaşlarını Öldürmüşler

Sigortadan Para Almak için Arkadaşlarını Öldürmüşler

Samsun'da tutuklu bulunan sanıkların,

A+A-

arkadaşlarını önce sigorta yapıp ardından da ölüm parası olan 399 bin lirayı almak için 37 yerinden bıçaklayarak öldürdükleri ortaya çıktı.Savcı, tutuklu bulunan 1'i kadın 4 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı. 
Samsun'da 26 yaşındaki Recai Alpullu, 2011 yılında birlikte bir yemek fabrikasında çalıştığı Güllü K.(39) ile birlikte kalıp genç kadının çocuklarına bakmaya başladı. Ancak, Güllü K.'nın sevgilisi olan Sami G. (39) de zaman zaman genç kadının evinde kalmaya başladı. Recai Alpullu'nun ailesiyle arasının bozuk olduğundan istifade eden Sami G., Recai Alpullu'yu hayat sigortası yaptırıp sigortanın lehtarını da Güllü K. olarak gösterdi. Sami G. daha sonra Alpullu'yu öldürüp sigortadan para almak için plan yaptı. Bir sigorta şirketinde danışmanlık yapan Emrah Y.(32) ile bir araya gelen Sami G. ve Emrah Ç.(36), aralarında topladıkları bin 575 lira tutarındaki parayı yatırarak Recai Alpullu'ya 399 bin liralık vefat teminatı olan lehtarı Güllü K. olarak kayıt ettiler. Plana göre Recai Alpullu öldürülecek ve parayı da Güllü K. çekecekti. Emrah Y.'nin kullandığı otomobile aldıkları Recai Alpullu'yu geceleyin öldürmek için Atakum ilçesinin Kamalı köyündeki eski taş ocağı yolu üzerine götürdüler. Zanlılar, bir bahane ile Recai Alpullu'yu araçtan indirdiler. Emrah Y., aracın torpidosuna önceden gizlenmiş bıçakları Emrah Ç. ve Sami G.'ye verdi. Emrah Ç. ve Sami G., Recai Alpullu'ya bıçaklarla saldırarak 37 yerinden bıçaklayıp olay yerinden kaçtılar. Sanıklar daha sonra üzerlerindeki kanlı elbiseleri değiştirdiler. 
29 Mart 2012 sabah saatlerinde traktörü ile seyir halinde olan bir köylü cesedi bulup olayı jandarmaya haber verdi. Olay yerindeki araç lastiğinin izinden ve cep telefonu baz istasyonu kayıtlarından yola çıkarak Güllü K., Sami G., Emrah Y. ve Emrah Ç., yakalandılar ve çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandılar. Otopsi raporuna göre Recai Alpullu'nun yaralandığı 37 bıçak darbesinin 13'ünün öldürücü nitelikte olduğu tespit edildi. Toplanan deliler doğrultusunda soruşturmayı yürüten savcı iddianameyi hazırladı. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, tutuklanan 1'i kadın 4 kişinin "Azmettirmek suretiyle tasarlayarak kasten adam öldürmek" suçundan Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 82/1-a-son maddesi gereği ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi. 
Sanıkların önümüzdeki günlerde Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına başlanılacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.