Sigarayı Bırakmazsa Diğer Bacağını Da Kaybedecek

Sigarayı Bırakmazsa Diğer Bacağını Da Kaybedecek

Sigarayı Bırakmazsa Diğer Bacağını Da Kaybedecek

A+A-

Eskişehir İli Kamu Hastaneleri Birliği Muhtaçlara Sağlık Hizmeti Birimi (MUSAB), damar tıkanıklığı nedeniyle sol bacağını kaybeden, sağ ayağına da aynı teşhis konulan Hasan Hüseyin Yaman’a yardım elini uzattı.
Yardım talebiyle ilgili yayınlanan haber üzerine harekete geçen MUSAB ekibi Yaman’ı evinde ziyaret edilerek ihtiyaç tespiti yaptı. Hastanın rahatsızlığı ile ilgili en uygun doktor araştırması sonucu ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görevli Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Cengiz Ovalı ile görüşülerek randevu alındı. Hasta, ilgili doktora evinden alınarak ambulansla nakledilerek muayenesinin yaptırdı. Dr. Ovalı tarafından teşhisi konulan Yaman’ın, önceki gördüğü tedavinin yerinde olduğunu, bu hastalığının kaynağını ise sigara oluşturduğunu vurguladı. Hastanın sigara içmeye devam etmesi halinde diğer bacağını da kaybetme ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirten Dr. Cengiz Ovalı, hastaya durumunu en ince ayrıntısına kadar anlattı.
Hasta Yaman ise, bugüne kadar sigara içtiğim için çok pişman olduğunu belirterek, “Bir daha sigara içmeyeceğim. Durumum herkese örnek olsun. Kimse sigaraya başlamasın” şeklinde konuşarak pişmanlığını dile getirdi.
Muayenenin ardından Hasan Hüseyin Yaman, yine MUSAB ekipleri tarafından evine teslim edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.