SGK Prim Günü Eksik Olanlara Toplu Para Ödemesi Yapacak (İşte Detaylar)

SGK Prim Günü Eksik Olanlara Toplu Para Ödemesi Yapacak (İşte Detaylar)

SGK'dan prim günü eksik olanlara emekli olmak için bekledikleri müjdeli haber geldi. Prim günü eksik olanlar toplu para alma fırsatı yakaladı.

A+A-

Emekli olmak için yaş şartı ve sigrotalı olma süresi şartını dolduran ancak eksik prim gün sayısı nedeni ile emekli olamayan kişilere müjdeli haber geldi. 

Yürütülen çalışmalar kapsamında eksik prim gün nedeni ile emekli olamayan kişiler SGK'dan ödedikleri prim ücretlerini toplu olarak alabiliyor. Yani aslında yürütülen çalışmalar kapsamında sağlanan hak "prim günü eksik olanlar emekli oluyor" çalışması değil. Sadece bu kişilerin ödemiş oldukları prim tutarlarını geri almalarını sağlıyor. 

Kimler SGK'dan Toplu Para Alabilir?

SGK dan toplu para müjdesi almak için aranılan iki şart bulunuyor. Bu şartları taşıyan kişiler SGK dilekçesi yazarak kuruma başvuruda bulunarak ödemiş oldukları primleri toplu bir şekilde geri alma hakkına sahip oluyor. 

SGK'dan toplu para almak için aranılan şartlar olarak ise;

  • Kadınlarda 20 yıl erkeklerde ise 25 yıl hizmet süresini tamamlamak, 
  • Emeklilik için aranılan yaş sınırını doldurmak, 
  • Sigortalı olarak hiçbir yerde çalışmamak ve Bağkur'lu olmamak. 

Emekli Olamayan SGK'dan Toplu Para Almak İçin Dilekçe Yazacak!

SGK dan toplu para almak isteyen kişilerin kuruma dilekçe yazarak başvuruda bulunmaları yeterli oluyor. Ancak dilekçe ile ödenecek olan primler arasında doğum ya da askerlik borçlanması için yapılan borçlanma ödemeleri iade edilmiyor. Toplu para alan kişilerin tekrar işe girmeleri durumunda ise parasını almış olduğunuz prim günlerini yeniden ödeyerek mevcut primlerinize ekleyebiliyorsunuz.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.