ŞEYDA KARADENİZ  KONSERLERİNDE BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

ŞEYDA KARADENİZ KONSERLERİNDE BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Türk Halk Müziğinin Güçlü Sesi Şeyda Karadeniz yaptığı çalışmalarla, verdiği konserlerle , anlamlı albümleri ile günden güne takdir toplamaya devam ediyor.

A+A-

Çalışmaları ve konserleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Türk Halk Müziğinin Güçlü Sesi Şeyda Karadeniz,’’1987 Samsun‘ da doğdum. İlk ve Orta Eğitimimi Samsun'da tamamladıktan sonra Samsun Belediyesi Konservatuarından mezun oldum. ​2009 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü Türk Halk Müziği Ana Sanat dalından mezun oldum.2005-2010 TRT Gençlik Korosunda yer aldım.

2010 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Öğretmenliği Ana Sanat Dalında yüksek lisans eğitimini tamamladım.TRT Yurttan Sesler Korosu Misafir Sanatçı, T.C Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi ile

Ölümünün 50. Yılında Yahya Kemal Beyatlı Uluslararası Sempozyumu (14–16 Mayıs 2008,Üsküp-Makedonya) THM konseri Solisti, Giresun / Eynesil Ören Belediyesi Dizgine

Şenlikleri,viyana geleneksel türk buluşması gibi etkinlik ve projelerde yer aldım.

Okul hayatımda ve mezun olduktan sonra TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Gençlik Korosu,Kültür Bakanlığı İstanbul Türk Halk Müziği Korosu,İTÜ Türkü Türkü Türkiye’m Korosunda yer aldım. Şu an İstanbul büyükşehir belediyesi orkestralar şube müdürlüğü türk halk müziği topluluğunda ses sanatçısı olarak görev yapmaktadıyım.

Kala müzik'ten çıkan Karadenize Kalan 3- C Dimde söz ve müziği kendime ait dertlerim kalem kalem parçası,kendi eserimdir. Seyhan müzik'ten 2011 de çıkan vefa  albümündeki sensizim parçasının sözleri bana  aittir. Seyhan müzik'ten çıkan  c d’im  görele horonudur.Bana müzikseverlerin gösterdiği büyük ilgiye layık olabilmek için var gücümle çalışıyorum. Benden desteklerini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürler ediyorum.’’dedi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.