Sevgiyle uzatıyoruz elimizi

Sevgiyle uzatıyoruz elimizi

Bafra Kaymakamlığı önderliğinde başlatılan “Sevgiyle Uzanan Eller Projesinde yeni bir adım atılarak “Geziyorum, Öğreniyorum” adlı projeyle Kızılırmak Deltası Kuş cennetine okul gezileri başladı.

A+A-

Bafra Kaymakamı Halis Arslan projeyle ilgili “1yıldan bu yana Sevgiyle Uzanan Eller projesinde değişik etkinliklerle çocuklarımızı buluşturuyoruz. Bu nedenle okullarımızda 2015-2016 eğitim ve öğretim döneminde derslerinde tarihi ve doğa güzellikleri olan yerleri kitaplarda sadece resimlerine bakarak ve okumakla kalmamaları adına ilçede bulunan 29 Ortaokuldan 1500 öğrenci bu proje kapsamında Kızılırmak Deltası Kuş Cennetini gezecekler.

“Geziyorum, Öğreniyorum” Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti projesindeki amaç; Öğrencilere deltada yer alan biyolojik canlı çeşitliliğini ve türlerini tanıtmak da amaçlarımız arasındadır. Eğitim sisteminin üyeleri olan öğrenciler, okul çağında iken doğa sevgisi ve hayvan sevgisi bilinci davranışı kazanmamışlarsa, yetişkinlik döneminde de kazanmaları çok güç olmaktadır. Okul gezileri çocuğun akademik başarısını, dil gelişimini, hayal gücünü, kendini ifade tarzındaki başarılarını etkilemektedir, çocuğu hayata hazırlıklı hale getirmektedir. Yaparak ve yaşayarak öğrenen ve öğrendiklerini değerlendirebilen öğrenciler, diğer öğrencilere göre çok daha başarılı olmaktadırlar. Örgün eğitim çağındaki çocuklarda bu doğa ilgisi ve hayvan sevgisinin oluşturulması, gelecekte toplum olarak bilinçli vatandaş olmalarını sağlayacaktır.

Doğaya saygı, toplumlarda gelişmişliğin bir göstergesidir. Gelişmekte olan ülkemiz için de çocuk ve gençlerimizin doğa sevgisi alışkanlığı kazanmaları daha bilinçli, çağdaş ve gelişmiş bir toplum olma yolunda atılacak en önemli adımlardandır. Buradan hareketle Bafra Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilçemizdeki Kızılırmak Deltası Kuş Cennetine okul gezisi düzenlemeye karar verdik.

Öğrenciler her gün sabah ve öğlen olmak üzere her ortaokulundan 45 öğrenci bu geziye katılacaklar. Kızılırmak Deltası Kuşcenneti alanı hakkında Orman ve Su İşleri XI. Bölge Samsun Şube Müdürlüğü-Bafra DKMP Şefliği / Milli Parklardan Cengiz Akyüz anlatımda bulundu. Anlatımların arasında; gözetleme kulesinden dürbünle kuş cennetindeki kuş türlerini görecekler, görüntü izleme merkezinden izleyecekler ve daha sonra ise alanda yakından görme fırsatını yakalayacaklar dedi. 

sevgiyle-uzanan-eller.JPG

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.