SEVGİYLE UZANAN PROJESİNDE; YAZIN TİYATRO KEYFİ

SEVGİYLE UZANAN PROJESİNDE; YAZIN TİYATRO KEYFİ

Bafra Kaymakamlığı tarafından 1 yıl önce hayata geçirilen Sevgiyle Uzanan Eller Projesinde kış döneminden sonra okulların tatile girmesiyle birlikte yaz döneminde de değişik faaliyetlerle devamlılığını sürdürdü.

A+A-

Yaz döneminde yapılan etkinlikler arasında tiyatro bölümünde de güzel çalışmalar yapıldı.

İlçemizdeki okullardan 9-16 yaş gruplarında başlatılan Sevgiyle Uzanan Eller Projesinde tiyatro bölümünde Remziye Erol’un yönetmenliğini yaptığı “Boş Kalmaz Yanlışlar, Bize Doğruyu Öğretir” adlı oyunu Bafra Halk Kütüphanesi toplantı salonunda sahnelediler. Cumhuriyet ortaokulu öğrencilerinin 2.5 aylık gibi kısa bir çalışmalar neticesinde güzel bir oyun ortaya çıkardılar.

Tiyatro oyununda işlenen konu bir ailenin içerisindeki aile içi şiddetler ve huzursuzluklar anlatıldı.

Sahnelenen tiyatroya Bafra Kaymakamı Halis Arslan, sevgiyle uzanan eller projesinde diğer dallarda kurslarını devam ettiren çocuklar, veliler ve okul müdürleri katıldı.

Tiyatro sonrasında çocukların bu büyük başarılarını kutlamak için sahneye çocukların yanına giden Bafra Kaymakamı Halis Arslan hepsini teker teker tebrik etti. Sizleri yürekten kutluyorum. Okulların tatil olduğu böyle bir zaman da günlerinizi sosyal etkinlikte tiyatro oyunu öğrenerek geçirdiniz. Sevgiyle uzanan eller projesinde 1 yıl önce 300 çocukla başladık şimdi ise 1000 çocuğa ulaştık. Spordan, sosyal kültürel faaliyetlerin bulunduğu her dalında sizler yer aldınız. Bu sayılar ileriki zamanlarda artacağına inanıyorum. 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde 2 pilot okulda bu projemizi gerçekleştirdik. Şimdi ise 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde yaklaşık 7 okulda yapmayı planlıyoruz. Sevgiyle uzanan eller artık amacına ulaşmış, temeli sağlam atılan projelerimizden b ir tanesidir dedi.

sevgiyle-uzanan-eller-001.JPGsevgiyle-uzanan-eller-002.JPG  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.