Sevgili Cinayeti Davası

Sevgili Cinayeti Davası

Sevgili Cinayeti Davası

A+A-

Samsun’da ’sevgilisini tabancayla vurarak öldürmek’ suçundan tutuklanan şahsın yargılanmasına devam edilirken, ölen kadının kocası ise sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.
Olay, Atakum ilçesi Güzelyalı Mahallesi’nde Nisan ayında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ihbar üzerine Nuray Korhan’ın (34) evine giden polis ve sağlık ekipleri, kadını sol göğsünden vurularak ölmüş halde buldu. Evde bulunan Nuray Korhan’ın erkek arkadaşı Serkan S. (31), Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alındı. Polis olay yerinde 1 adet tabanca buldu. Tabancanın Serkan S.’ye ait olduğu tespit edildi. Ölen kadının vücudunda darp izlerine rastlandı. Kadının olay sırasında evde bulunan 11 ve 16 yaşındaki iki oğlu ise olay sırasında uyudukları için olayı görmediklerini söylediler. Eşinden ayrılan Nuray Korhan ile 8 aydır birlikte yaşadığı öğrenilen Serkan S., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Silahın kendisine ait olduğunu ancak oturma odasına bıraktığını ileri süren Serkan S., "Kavga ettik. Bu sırada kendini vurarak intihar etti" dedi.
Serkan S. tutuklanarak Samsun Kapalı cezaevi’ne gönderildi. Serkan S. hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde "kasten adam öldürmek" suçundan dava açıldı. Bugün görülen davanın duruşmasına ölen kadının boşanma davaları devam eden kocası Metin Korkan, işlediği bir suçtan dolayı tutuklu bulunduğu cezaevinden duruşmaya SEGBİS sistemi ile katılarak görüntülü olarak ifade verdi. Metin Korhan, Nuray Korkan’ın eşi olduğunu, boşanma davalarının devam ettiğini ancak karısını öldüren sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.
Serkan S.’nin avukatı Yakup Reşit Taşkan ise, "Olayda kullanılan tabancada müvekkilim Serkan’ın parmak izi çıkmadı. Nuray’ı öldürmek için bir sebebi de yok. Nuray intihar etti. Ancak, Nuray’ın vücuduna giren kurşunun cinayet mi yoksa intihar mı olduğunu tespit etmek için izlediği yolun ve atışın tespiti amacıyla Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alınmasını talep ediyorum" dedi.
Mahkeme heyeti dava dosyasının İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilerek olayın cinayet mi yoksa intihar sonucu mu meydana geldiğinin tespitine dair rapor düzenlenmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.