SESOB Başkanı'ndan 'kredi' tepkisi! Esnafın derdine çare olmaz

SESOB Başkanı'ndan 'kredi' tepkisi! Esnafın derdine çare olmaz

"Daha önce kredi kullanmamış esnafa bu destek verilecek, böyle bir esnaf varsa helal olsun" dedi.

A+A-

Samsun Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler, Covid-19 salgınıyla mücadele sürecinde ekonomik faaliyetlerine destek sağlamak amacıyla esnaf ve sanatkârlara yönelik 
Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarlara 25 bin TL nakit kredi imkanı verilmesini değerlendirdi.

BU ŞARTLARI TAŞIYAN ESNAF YOK

Başkan Güler gazetemize yaptığı açıklamada,  esnaf destek paketi kapsamında, bugüne kadar faiz destekli kredilerden yararlanmamış olan esnaf ve sanatkarların, bu imkandan yararlanabileceğini hatırlatarak, "Bu durumda şu anda hiçbir esnafımız bu krediden yararlanamaz. Çünkü bu şartlarda olan esnaf yok. Bu zamana kadar hiç kadar kredi kullanmamış esnaf varsa, ben helal olsun diyorum. Çünkü Samsun'da kredi almamış esnaf olduğunu hiç sanmıyorum" diye konuştu.

25 BİN TL YETERSİZ

Kredinin limitinin 25 bin TL olmasını da eleştiren Güler, kredi miktarının da yetersiz olduğunu ifade etti. Güler,  "Mesleklere göre bir ayırım yapılmalıydı. Şu kesime 25 bin TL, şu kesime 100 bin TL şeklinde. Ödemeler için de 6 ay sonra başlamak üzere düşük faizle 5 senelik bir kredi verilmesi daha uygun olurdu. Ayrıca; daha önce kredi kullanmamış olma şartı da olmamalıydı" dedi.

KOOPERATİF KREDİLERİ REVİZE EDİLMELİ

Esnaf ve Kredi Kooperatifleri'nce verilen kredilerin de  revize edilmesi gerektiğini belirten Güler, "Şu anda bütün esnaf ve sanatkarımız kooperatiflerden 200 bin liraya kadar kredi kullanabiliyor. Bu limitin 400 bin liraya çıkarılması gerekir. Ayrıca bu borçların faizleri düşürülerek 5 sene olan vade süresi 10 seneye çıkarılmalıdır. Bu düzenlemeler yapılmazsa, 25 bin TL kredi hiç kimsenin yarasına merhem olmaz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.