YEM BEZELYESİ HASADI YAPILDI

Bafra'ya bağlı Tepecik köyünde yem bezelyesi tarla günü düzenlendi. Yem krizine çözüm için bölgede ilk defa ekilen yem bezelyesinin hasadı yapıldı ve büyük verim elde edildi.

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Bafra’nın Tepecik köyünde 100 dönüm arazide ekimi gerçekleştirilen yem bezelyesi ürününün hasadı için tarla günü düzenlendi. Bafra Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erol Doğan’a ait arazide ekimi gerçekleştirilen yem bezelyesinin hasat etkinliğine Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, İlçe Müdürü Ahmet Dursun, kurum mühendisleri ve vatandaşlar katıldı.
Bafra Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erol Doğan, “Bafra’da yaşanan saman krizinden sonra İlçe Tarım Müdürlüğümüz ile birlikte yaptığımız araştırmalarda yen bitkisi olarak yem bezelyesi tavsiye edildi. Bu sene ilk olarak denedik. Güzel de bir ürün elde ettik” dedi. 
Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Mühendisi Mustafa Uysal, “Yem bezelyesinin, baklagiller yem bitkileri içerisinde yaygın olarak ekilen, bölgemizde fiğe nazaran yaklaşık 2 kat verim üstünlüğü var. Kıraçta 250 kilogram verim tartışılırken, taban arazilerde özellikle sulanan arazilerde dekara bin kilogram kuru ot cinsinden kaba yem elde etme imkanı var” açıklamasında bulundu. 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun, “Yüzde 25-30 gibi protein trendine sahip bir ürün. Tek başına yedirilmesi tavsiye edilmiyor. Daha kaba yemlerle karıştırılarak yedirilmesi tavsiye ediliyor. Hem süt hem de et veriminde büyük katkı sağlıyor” diye konuştu. 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven de yaptığı konuşması şunları kaydetti: “2012 yem krizinden sonraki tüm ekilişlerde yem bitkisinin ekiminde büyük bir artış var. Bölge için ihtiyaç duyulan hayvancılıkla uğraşanların olmazsa olmazı yem ihtiyacını karşılamak için yüzde 30’lara varan protein veren bu tür bir yemin kullanılması ve bölgemizde yaygınlaştırılması bizim için de hayvancılık için de önemli.”
Konuşmaların ardından yem bezelyesi ekili alanın hasadı yapıldı.

BAFRA Haberleri