Yabancılar Çarşısı’nda Kışın Montsuz Dolaşılabilecek

Yabancılar Çarşısı’nda Kışın Montsuz Dolaşılabilecek

Samsun Yabancılar Çarşısı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Akyüz, havalandırma sisteminin tamamlanmasıyla beraber vatandaşların kışın çarşı içerisinde montsuz dolaşabileceğini söyledi.
Yabancılar Çarşısı’nda Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen havalandırma sistemleri çalışmalarında sona gelindi. Projenin yüzde 80’lik kısmı tamamlandı. Çalışmaların bitmesine 1 ay gibi kısa bir süre kaldığını belirten Yabancılar Çarşısı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Akyüz, “Havalandırma sistemi faaliyete girdikten sonra vatandaşlar, çarşımızda kışın bile montsuz dolaşabilirler” dedi.
Çalışmaların yüzde 80’lik kısmının bittiğini belirten Akyüz, “Havalandırma sisteminin çalışmaları akşam, esnaflar dükkanlarını kapattıktan sonra başlıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin takibinde devam eden çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Havalandırma sisteminin soğutma kısmını 1 aydır kullanıyorduk. Doğal gaz sistemlerinin de havalandırmaya bağlanmasıyla beraber ısıtma sistemleri de devreye girecek. Kışın çarımıza askılık yapmayı bile düşünüyoruz. İçeride sıcaktan bunalan vatandaşlar montlarını bu askılıklara asabilirler. 1 ay sonra biten havalandırma sistemimizle beraber çarşımızda ısınmayla alakalı bir sorun da kalmayacak. Kışın, soğuk havalarda hem vatandaşlarımız hem de esnaflarımız rahatlıkla işlerini görebilecekler” diye konuştu.
“ESNAF OLARAK İSTİKRARDAN YANAYIZ”
Türkiye’nin içinde bulunduğu durumdan Yabancılar Çarşısı esnafının işlerinin pek etkilenmediğini belirten Başkan Akyüz, “Hükümetin kurulamaması doların yükselmesine neden oldu. Biz de mallarımızı büyükşehirlerdeki toptancılardan getiriyoruz. Dolarla beraber malların fiyatı arttı. Biz malları pahalıya almamıza rağmen ürünlerimizi geçen seneki fiyatlardan sattık. AVM’lere ve büyük mağazalara oranla daha ucuz ürün sattığımız için vatandaşların bize olan ilgisinde azalma olmadı. 1 Kasım seçimlerinden sonra dolarda düşüş yaşanmazsa biz de ürünlerimize ona göre bir zam yapabiliriz. Dolarda düşüş yaşanırsa zam yapmayız. Ama yeni yapılacak seçimlerde de yine eski tablo çıkar, koalisyon kurmaya kimse yanaşmazsa bütün ülke gibi biz de bundan kötü etkileniriz. Bizim temennimiz esnaf olarak Türkiye’deki istikrarın devam etmesi yönünde” şeklinde konuştu.

BAFRA Haberleri