SAMSUNLULAR DERNEĞİ’NDEN COŞKULU AÇILIŞ

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Samsunlular Dernek binası, yapılan görkemli açılışla hizmete girdi.

Açılış programına CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP Çerkezköy İlçe başkanı Metin Dönmez, MHP Çerkezköy İlçe başkanı Koray Önsel, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol, ÇTSO yönetim kurulu başkanı Dursun Ali Tever, ÇTSO Başkan Adayı Süleyman Kozuva, Çerkezköy ve Kapaklı Belediyesi meclis üyeleri, AK Parti İl yönetim kurulu üyesi Sait Yazı, Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ile gaziler, Özel Çerkezköy Gülerçin koleji müdürü Süleyman Sezgin, partilerin yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda Samsunlu vatandaş katıldı. Kurdela kesiminin katılımcılar dernek binasını gezerken yöresel ikramlar sunuldu.
Dernek içerisindeki ikramların ardından program dernek önünde hazırlanan alanda devam etti. Açılış konuşmasını yapmak üzere söz alan Çerkezköy Samsunlular Derneği başkanı Enver Bayram, toplumun yozlaşmaması için derneklerin olmazsa olmaz olduğunu belirterek, “Dernekler bu ülkenin güzel insanlarını bir arada tutan, geçmişini ve güzel terbiyeyi dayanışmayı ve kaynaşmayı sağlayan kurumlardır. Toplumumuzun yozlaşmaması için dernekleri gayelerini aşmadan içindeki dinamiklerini ve yaşamını anlatmalıdır. Kendilerine özgü yemekler, hasta, cenaze, düğün gibi olaylarda bölge ayırmaksızın hizmet vermek ve gençlerimize geleceği anlatıp geçmişini yaşatmalıdır.. Dernek başkanları ve yöneticileri yapacağı işlerin gücünü üyelerinden alır. Çalışmak, icraat, faaliyet demek dernek olmak demektir” şeklinde konuştu.
Çerkezköy Samsunlular Derneği olarak anlayışlarının tabela dernekçiliğinden uzak kalmak olduğunu belirten Bayram,”Amacımız dernek çatısı altında yer alan üyelerimizin sorunlarını gidermek, doğup büyüdüğümüz ilin geleneklerini ve göreneklerini yaşatmak, yeni kuşaklara aktarmak ve aynı zamanda yaşadığımız yerin kalkınmasına gerekli katkıyı sağlamaktır. Bizler bu anlamda, şehri Samsun’un 15 ilçesine hitap edebilme adına yönetimimizi oluştururken, 15 ilçeden de karma yönetim kurulu oluşturduk. Bizler göreve talip olurken, tabela dernekçiliği yapmayacağımızı, kimsenin arka bahçesi olmayacağımızı, özellikle siyasi partilere aynı mesafede olacağımızı ve dengeleri iyi kuracağımızı çok değerli hemşerilerimize yüksek sesle bağıra bağıra anlattık. Ben ve ekibim bu konuda duyarlı olacağız dedik ve dernek binamızı hemşerilerimizin ağırlıkta olduğu bu mahalleye taşıdık. Kısa zamanda iki aylık bir süreçte çok şükür başardık. Ayrıca 300 metrekarelik ve bize özel bağımsız iki kat olan dernek binamızı faaliyete soktuk” dedi.
19 Mayıs tarihinin derneğin açılışı için önemli bir tarih olduğunu belirten Bayram,” İşte bizlerde 19 Mayıs 2013’te ikinci kata çıtayı yükselterek ve gururla çıkıyoruz. Bu güzel hemşerilerimize bu övgüler az bile kalır. Yaşlısından, gencine, çocuğundan kadınına kadar bizleri yalnız bırakmayan hemşerilerimizin çok yakında kendi dernek binaları olması içten bile değildir. Özellikle gençlerimize bu anlamda huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Üye sayısı bizler derneğimizi teslim aldığımızda 284 idi. Şuanda 700’e yaklaştık. Bugüne kadar of bile demeden gece gündüz çalışan ekibime ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Biz ekip olarak çoğaldık, büyüdük, büyümeye devam ediyoruz. Bizler dernek olarak büyüdükçe, kenetlendikçe siz değerli hemşerilerimize daha faydalı olacağımız gibi, Çerkezköy’de yaşayan bu güzel insanlara da faydamız dokunacak, onlara da arkamızı dönmeden el ele, omuz omuza yaşayacağız. Derneğimiz tüm Çerkezköy ve Samsunlu vatandaşlarımız için hayırlı olsun.” temennisinde bulundu.
Son olarak derneğin açılışında emeği geçen yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Bayram sözlerini şu şekilde sonlandırdı, “Derneğimizin kurucu üyelerine ve fahri Başkan ilan ettiğimiz Şenol Balta’ya teşekkür ediyoruz. Ciddi işler ciddi insanlarla olur mantığı ile yola çıktığımızdan dolayı, bizlerin birde mütevelli grubumuz var. Her konuda akıl danışacağımız ve hep yönlendirici faydalı olan, eğitimci, sağlıkçı ve din adamlarından oluşan ağabeylerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Hepinizin Gençlik ve Spor Bayramını en içten duygularımla kutluyor, bizleri yalnız bırakmadığınız için şükranlarımı sunuyorum”
Çerkezköy Samsunlular Derneği Başkanı Enver Bayram’ın konuşmasının ardından programda MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek söz aldı. Samsunluların bugün iki önemli bir günü birlikte yaşadığını belirten Şimşek “ Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ilk adımı olan Atatürk’ün Samsun’a çıktığı gün. Bu özel tarihte bu dernek binasının açılması Samsunlular için gurur kaynağıdır.” diye konuştu. Ülkenin son günlerde zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Şimşek “Ülkenin son günlerde yaşadığı durumdan ötürü burada birlik ve beraberliği gösterdiniz. Türkiye’nin her yerinde böyle beraberliklere ihtiyacı vardır. Biz bu konuda MHP olarak birçok yerde bu konuyu halkımıza anlatıyoruz. Bu bayrak etrafında bulunulması gerektiğini belirtiyoruz.” İfadelerini kullandı.
Sonrasında söz alan CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer “ Ben eşimin görevi nedeniyle bir yıl Samsun’da yaşadım. Bu memlekette insanlarla çok sıcak ilişkiler kurdum. Samsunluların mertliğinden, dostluğundan, misafirperverliğinden etkilendim. Samsun’da kalıp kalmama kararı üzerinde düşünürken Çerkezköy’de Samsunlu hemşerilerimizi bulduk. Çerkezköy’e kattığınız güzel değerler için hepinize teşekkür ediyor derneğin tüm Çerkezköy için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi
Samsunlu vatandaşların Çerkezköy ve Kapaklı’da büyük bir nüfusa sahip olmalarına rağmen dernek anlamında zayıf kaldıklarını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem,”Bu dernekle birlikte bu zayıflık giderilmiş oldu. Ben Samsun’lu vatandaşlara her zaman bir noktayı vurguluyorum. Samsun’da yaşadığınız şekilde burada örf adetlerinizi sürdürün. Düğünleriniz, nişanlarınız yaşadığınız yöreye ait olan her şeyi burada eksiksiz yaşayın. Geleneğinizi unutursanız kendinizden koparılmış olursunuz. Ne olur Samsun’da yapılan bir düğünü burada yapalım. Buna da örnek olacak siz derneklersiniz. Bu gelenek ve görenekleri yaşatmanız gerekiyor.” diye konuştu.
MHP Milletvekili Cemalettin Şimşek’in çözüm sürecine ilişkin sözlerine tepki gösteren Ertem “Dernekler siyaset üstü yerlerdir. Burada parti ismi geçmesi beni rahatsız etmiştir. Ev sahibiyiz, Belediye Başkanı olarak eyvallah ama burayı kimse siyaset meydanına çeviremez. Kimse al bayrağı ben ondan daha çok seviyorum diye tartışma konusu yapamaz, kimse de o bayrağı benden daha az seviyor diye yaftalamasın. Kuzeylisi, doğulusu, lazı, çerkezi, alevisi, sünnisi hepimiz biriz ve kardeşiz” ifadelerini kullandı.
Açılış programı sonrasında programa yöresel folklor gösterisi, müzikli eğlenceyle devam edildi.

SAMSUN Haberleri

12 kişinin ölümüne yol açmıştı şimdi yenileniyor
Samsun’da aşı reddinde yüzde 300 artış
Samsun'da ihracat arttı, ithalat azaldı
İstanbul'dan Samsun'a getirilen çok sayıda sentetik ecza ele geçirildi