Samsun’dan Başladı, 7 Şehre Ulaştı! FETÖ’nün Mahrem Ağı Çökertildi

Samsun merkezli 7 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı.

Samsun’da FETÖ’nün askeri ve öğrenci mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince geniş kapsamlı operasyon gerçekleştirildi.

13 Ekim 2025 tarihinde Samsun merkezli olarak Ankara, İstanbul, Adana, Gaziantep, Şırnak ve Sivas illerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, çeşitli meslek gruplarına mensup 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan incelemelerde şüphelilerin, örgütün mahrem yapılanması içinde faaliyet yürüttükleri, operasyonel hatlar üzerinden irtibat kurdukları, ankesörlü telefonlarla ardışık arandıkları ve daha önce işlem görmüş mahrem imamlarla bağlantılarının bulunduğu tespit edildi.

Ayrıca şüphelilerin, Bank Asya hesap hareketleri ve ByLock kullanıcı mesaj içeriklerinde isimlerinin geçtiği de belirlendi.

Yapılan işlemlerin ardından 5 şüpheli bugün Samsun Adliyesine sevk edilirken, 2 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Samsun Haberleri

Samsun’da 15 Yıl Hapis Cezası Bulunan Dolandırıcı Yakalandı
Kuyumcudan 50 Gram Altın Çaldı, Kısa Sürede Yakalandı
Ümit Öztürk, Süper Lig’de Kayserispor–Samsunspor Maçını Yönetecek