Samsun’da Örnek Davranış: Trafik Levhalarını Temizleyen Öğrenci Ödüllendirildi

Samsun’da kar yağışı sırasında trafik levhalarını temizleyerek güvenliğe katkı sağlayan Hasköy Ortaokulu öğrencisi Kadir Emin Gürsoy, karne günü polis ekipleri tarafından ziyaret edilerek ödüllendirildi.

Samsun’da etkili olan kar yağışı sırasında trafik güvenliğine katkı sağlamak amacıyla üzeri karla kapanan trafik levhalarını temizleyen Hasköy Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Kadir Emin Gürsoy, sergilediği örnek davranış nedeniyle karne günü polis ekipleri tarafından ziyaret edilerek ödüllendirildi.

Trafik Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen ziyaret kapsamında, kar yağışı nedeniyle görünürlüğü azalan trafik levhalarını temizleyerek muhtemel kazaların önüne geçilmesine katkı sunan 12 yaşındaki Kadir Emin Gürsoy’un duyarlı davranışı takdir topladı. Bu anlamlı davranış üzerine okulda karne günü vesilesiyle özel bir program düzenlendi.

Programa, trafikten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı ile birlikte Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğü ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü personeli katıldı. Emniyet yetkilileri öğrencilerle yakından ilgilenerek trafik güvenliğinin önemine dikkat çekti ve gösterilen duyarlılığın topluma örnek teşkil ettiğini vurguladı.

Düzenlenen etkinlikte, trafik bilinci ve toplumsal sorumluluk kapsamında sergiledikleri davranışlar nedeniyle öğrencilere çeşitli hediyeler ve ödüller takdim edildi. Öğrenciler ise kendilerini ziyaret eden polis ekiplerine teşekkür ederek trafik güvenliği konusunda duyarlı olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Yetkililer, bu tür örnek davranışların desteklenmesinin ve genç yaşta trafik bilincinin kazandırılmasının büyük önem taşıdığını belirterek öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.a

Samsun Haber Haberleri