Samsun Büyükşehir Belediyesi ile TMMOB Mimarlar Odası Samsun Şubesi iş birliğinde düzenlenen “Hizmet Binası, Kültür Merkezi, Cami, Kentsel Tasarım ve Mimari Proje Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu. Gülsan Kentsel Dönüşüm Alanı’nın geleceğine yönelik tasarımlar, proje sergisi ve kolokyum programında değerlendirildi.
Samsun haber gündeminde kentsel dönüşüm çalışmalarıyla yer alan Gülsan için hazırlanan projeler, Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nda iki gün boyunca ziyaretçilere sunuldu. Sergide yarışmaya katılan tüm projeler kamuoyuyla, meslek çevreleriyle ve akademik camiayla paylaşıldı.
Projelerin kente katkıları değerlendirildi
Serginin ardından gerçekleştirilen kolokyumda, yarışma süreci ve projelerin mimari yaklaşımları ele alındı. Alanında uzman isimlerin katıldığı programda, tasarımların Samsun’un kent yaşamına sağlayabileceği katkılar üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.
Dereceye giren proje sahiplerine ödülleri; Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, TMMOB Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı Burak Şener, belediye bürokratları ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Gülsan’da yeni yaşam alanı hedefi
Başkan Halit Doğan, yarışmanın Gülsan Kentsel Dönüşüm Alanı’nı kapsamasının önemine dikkat çekti. Uzun yıllar sanayi faaliyetlerine ev sahipliği yapan bölgenin, şehrin değişen ihtiyaçları doğrultusunda yeni bir yaşam alanına dönüştürülmesinin hedeflendiğini belirtti.
Doğan, alanda planlanan belediye hizmet binası, kültür merkezi ve cami ile çevresindeki kentsel düzenlemelerin şehir hayatına değer katmasını önemsediklerini ifade etti. Yarışmanın, bölgeye ilişkin farklı fikirlerin ve tasarım yaklaşımlarının ortaya konulmasına imkân sağladığını söyledi.
Samsun’un tarihî mirasını çağdaş ve nitelikli çalışmalarla buluşturmayı amaçladıklarını vurgulayan Doğan, “Bu güzel çalışmanın Samsun’umuza, hemşehrilerimize ve mimarlık ve şehircilik dünyamıza hayırlı olmasını temenni ediyor; emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.