Samsun’da Kitap Kulübüne Yoğun İlgi
Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB), kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve edebiyatseverleri buluşturmak amacıyla Körfez Aylık Kitap Kulübü etkinliklerini sürdürüyor.
Petek Gençlik Merkezi bünyesinde düzenlenen etkinlikte katılımcılar, her ay belirlenen bir eseri birlikte okuyarak kitap üzerine değerlendirmelerde bulunuyor.
Bu Ayın Kitabı Beş Şehir
Kitap kulübünün ilk iki buluşmasında Cemil Meriç’in Bu Ülke ve Sabahattin Ali’nin Kuyucaklı Yusuf adlı eserleri ele alındı. Bu ay ise Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Beş Şehir adlı eseri okunuyor.
Katılımcılar, eserleri farklı bakış açılarıyla değerlendirerek düşüncelerini paylaşıyor.
17 Yaş ve Üzerine Açık
17 yaş ve üzerindeki kitapseverlerin katılımına açık olan kulüpte eserler bölümler hâlinde okunuyor. Her buluşmada kitabın anlatımı, düşünsel arka planı ve okuyucu üzerindeki etkileri değerlendiriliyor.
Etkinlikle Samsun’da okuma kültürünün geliştirilmesi ve edebiyat etrafında ortak bir paylaşım ortamı oluşturulması hedefleniyor.