Samsun’da Dünya Engelliler Günü İçin Düzenlenen Dragon Bot Yarışları Nefes Kesti

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Dragon Bot Yarışları’nda farklı engel gruplarından 120 sporcu kürek çekerek unutulmaz bir mücadele sergiledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen “Dragon Bot Yarışları”, Batı Park Su Sporları Merkezi’nde renkli görüntülere sahne oldu. Yarışların startını veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, etkinliğe katılan özel gereksinimli sporcularla bir araya geldi.

Etkinlikte işitme engelli, down sendromlu, bedensel engelli ve görme engelli bireylerin yer aldığı toplam 120 sporcu, dragon botlarla su üzerinde kıyasıya mücadele etti. Sporcuların performansı hem izleyiciler hem de protokol tarafından büyük alkış aldı.

Açılış konuşmasında Başkan Halit Doğan, “Engelleri birlikte aşıyor, güzel anılara ortak oluyoruz. Dünya Engelliler Günü kapsamında farkındalık oluşturmayı amaçladığımız Engelsiz Dragon Bot Yarışlarımızda özel bireylerimiz kürekleri dostluk için çekti. Farklı engel gruplarının su sporlarında başarılı olabileceğini gösteren bu program, hem erişilebilirlik hem de kararlılık açısından çok önemli mesajlar verdi. Samsun’umuzu özel gereksinimli bireylerin daha rahat yaşayacağı bir kent haline getirmek için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yarışlarda her kategoride birinci olan takımlara kupa verilirken, yarışmaya katılan tüm sporculara madalyaları takdim edildi. Dragon botlarla oluşturulan renkli görüntüler etkinliğe damga vurdu.

Samsun Haberleri

Kadın Mühendisler ve Dijital Uzmanlar Samsun’un İkiz Dönüşümüne Güç Katıyor
Samsun’da Narkotik Operasyonunda Metamfetamin ve Esrar Ele Geçirildi
Samsun Üniversitesi’nde OKA Destekli Girişimcilik Eğitimi Düzenlendi