Samsun Trafiğini Rahatlatacak İki Yeni Yol Açıldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Kenan Şara Köprülü Kavşağı Projesi’nde iki bağlantı kolu trafiğe açıldı. Projenin tamamlanmasıyla Atatürk Bulvarı’ndaki trafik yükünün önemli ölçüde azalması hedefleniyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Bulvarı’ndaki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla hayata geçirilen Kenan Şara Köprülü Kavşağı Projesi’nde önemli bir etabı daha tamamladı.

Çalışmalar kapsamında Atakum yönünden Kalkancı Mahallesi’ne çıkış bağlantı kolu ile Kalkancı Mahallesi’nden İlkadım yönüne iniş bağlantı kolu tamamlanarak trafiğe açıldı.

İki yeni bağlantı yolunun hizmete girmesiyle bölgede yaşanan dönüş yoğunluğunun ve bekleme sürelerinin azalması, trafik akışının daha hızlı ve güvenli hale gelmesi bekleniyor. Yeni güzergâhların Atatürk Bulvarı’nın kapasitesinin daha verimli kullanılmasına da katkı sağlaması hedefleniyor.

Projenin kalan bölümünde çalışmalar devam ederken, Kenan Şara Köprüsü çevresindeki kavşak düzenleme imalatlarının kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, projenin kentin en yoğun ulaşım akslarından biri olan Atatürk Bulvarı’ndaki trafik yükünü önemli ölçüde azaltacağını belirtti.

İki yeni bağlantı kolunun hizmete açılmasıyla önemli bir aşamanın tamamlandığını ifade eden Doğan, çalışmaların kalan bölümünün de en kısa sürede bitirilerek Kenan Şara Köprülü Kavşağı’nın tüm unsurlarıyla vatandaşların hizmetine sunulacağını kaydetti.


Samsun Haberleri

Motosikletten 21 Bin Lira Çaldılar, Adli Kontrolle Serbest Kaldılar
Samsun’da Motosiklet Kazalarında İlk Sırada Hız Var