Samsun Şoförler Odası’nda Başkan Hacı Eyüp Güler Oldu

Samsun Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nda yapılan seçimlerde Hacı Eyüp Güler, 807 oy alarak başkan seçildi. Genel kurul Dağıstanlı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Samsun Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nda gerçekleştirilen olağan genel kurulda başkanlık seçimi yapıldı. Dağıstanlı Spor Salonu’nda yapılan genel kurulda, Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüp Güler ile Samsun Kamyoncular Odası Başkanı Mustafa Akça başkanlık için yarıştı.

Seçimlerde toplam 1.357 oy kullanılırken, 16 oy geçersiz sayıldı. Yapılan sayım sonucunda Hacı Eyüp Güler 807 oy alarak Samsun Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın yeni başkanı oldu. Rakibi Mustafa Akça ise 535 oyda kaldı.

Seçimlerin ardından açıklamalarda bulunan Hacı Eyüp Güler, kendisine destek veren şoför esnafına teşekkür ederek, Samsun şoförlerine yakışır, Türkiye’ye örnek bir genel kurul gerçekleştirdiklerini söyledi. Genel kurul sürecinin herhangi bir aksaklık yaşanmadan tamamlandığını ifade eden Güler, kazanan tarafın yalnızca kendileri değil, Samsun’daki tüm şoför ve esnaf camiası olduğunu vurguladı.

Gerçekleştirilen genel kurulun, esnaf odalarında demokratik katılım ve şeffaf seçim süreçleri açısından önemli bir örnek teşkil ettiği belirtilirken, Samsun’daki esnaf yapılanmasının güçlenmesine katkı sunduğu ifade edildi. Avrupa’da da esnaf ve meslek odalarının temsil gücü ve demokratik işleyişi açısından benzer yapılar bulunması, bu tür seçimlerin yerel yönetim anlayışı bakımından önemini ortaya koyuyor.

Samsun Haber Haberleri