Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun Şehir Hastanesi’nin çok kısa bir süre içinde hizmete açılacağını duyurdu. Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde bulunan 80 yatağın yeni hastaneye taşınma işleminin başladığını belirten Başkan Doğan, açılışın ilk etapta bu yataklarla gerçekleştirileceğini söyledi.
Şehir Hastanesi’ne ulaşımı kolaylaştırmak için yeni bir ulaşım hattı planladıklarını ifade eden Başkan Doğan, Tekel Sapağı’ndan başlayıp tren hattı güzergâhına paralel ilerleyecek 13 kilometrelik ve 16 duraklı bir hattın projelendirildiğini belirtti. Hattın bir kolunun Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, diğer kolunun ise Samsun Şehir Hastanesi’ne ulaşacağını aktaran Doğan, proje kapsamında viyadük, aç-kapa tünel ve üstgeçitlerin yer alacağını söyledi.
Altyapı çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Başkan Doğan, kent merkezindeki eski içme suyu borularının 300 milyon TL’lik yatırımla yenileneceğini, ayrıca yılsonuna kadar içme suyu hattında 1 milyon metrelik yenileme hedefinin aşılacağını ifade etti.
Başkan Doğan ayrıca Odak Samsun Projesi ile 10 binin üzerinde vatandaşın ilçeleri gezdiğini, toplu taşımada günlük yolcu sayısının 200 bine yaklaştığını, elektrikli bisiklet uygulamasıyla 30 bin karbon salınımının önlendiğini ve 2025 yılı yol yapım hedefinin yüzde 105 seviyesine ulaştığını söyledi.
Samsun Valilik önünde devam eden çalışmalar kapsamında eski müze binasının Samsun Tanıtım Merkezi’ne dönüştürüleceğini belirten Başkan Doğan, alanın İstiklal Meydanı ve Kuruluş Yolu ile birleştirilerek turistik cazibe merkezi haline getirileceğini ifade etti.