SAMSUN MÜZİK VE SAHNE SANATLARI FESTİVALİ BAŞLIYOR

“1. Uluslararası Samsun Müzik ve Sahne Sanatları Festivali” 25 Mayıs 2013 tarihinde başlıyor.

Samsunum 1 Gemisi’nde yapılan “1. Uluslararası Samsun Müzik ve Sahne Sanatları Festivali”nin tanıtım toplantısına Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Festival Başkanı Sedat Demirci, Festival Sanat Yönetmeni Mehmet Yılmaz, Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürü (DOB) Volkan Kıran ve festival sponsorlar katıldı.
Samsun’un kültür ve sanat şehri olduğunu belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Bunu ortaya koyabilmek adına da bu festival önemli etkinliklerden biri olacak. Samsun’un tarihsel süreç içersinde çok önemli değerleri ve birikimleri var. Bunların ortaya çıkabilmesi Samsun’un kültür ve sanat alanında da var olduğunu ortaya koyabilmesi adına bu etkinliği önemsiyoruz. Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve bu festivale sponsor olan iş adamlarımız ile bunun ilkini bu yıl gerçekleştireceğiz. Bu festivalin Samsun için ve Samsunumuzun tanıtımı için önemli bir festivaldir. Burada uluslararası belirli boyutta üne kavuşmuş olan grup ve sanatçıları Samsun’a davet edeceğiz. 25 Mayıs - 7 Haziran arası belirli aralıklarla çok önemli kültür ve sanat faaliyetlerine ev sahipliği yapacağız. Bu da Samsunumuzun tanıtımında da önemli bir unsur oluşturacaktır. Samsun’un turizmden daha fazla pay alabilmesi için bu tür faaliyetlerinde büyük önem taşıdığına inanıyorum. Önümüzdeki süreçte bu tür kültür ve sanat faaliyetleri de bölgemizde turizmin gelişmesine ayrı bir katkı sağlayacaktır. Çünkü bu faaliyetleri bu etkinlikleri izlemek üzere Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden belki uluslararası anlamda farklı ülkelerden insanlar bu festival için Samsun’a gelebilecektir” dedi.
Bu organizasyonun Samsun’da ilk olduğunun altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “25 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan müzik festivalimiz Samsun’daki ilk uluslararası müzik organizasyonu olacak. Bu organizasyona Devlet Opera ve Balemizin (DOB) Samsun’da oluşturduğu sanatsal birikimin sonucunda cesaret edebildik. Buradaki sanatçı arkadaşlarımızın uluslararası düzeyde tanıdığı, bildiği ve uluslararası düzeyde organize edilen buna benzer müzik festivallerinden elde ettikleri deneyimi Samsun’a taşıma yönündeki gayretleriyle ulaştık. Bu organizasyon şehrin çeşitli yerlerinde gerçekleşecek” diye konuştu.
4 yıldır Samsun’da olduğunu ve çok hızlı geliştiğini ifade eden Uluslararası Samsun Müzik ve Sahne Sanatları Festivali Sanat Yönetmeni Mehmet Yılmaz, “4 yıldır Samsun’dayım. Samsun’un bu hızlı gelişmesine tanıklık ettiğim için çok gururluyum. Samsun’a 3 sene önce DOB geldiğinde bir hareketlenme başlamıştı. Ancak 3 yıl sonrasında Samsun’un uluslararasında tanınırlığının arttırılması ve tanınır olması için Samsun’u doğru tarif eden bir festivalin de kurgulanması gerekiyordu. Valimiz Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’ın desteği ile Samsun’a 1. Uluslararası Müzik ve Sahne Sanatları Festivali’ni düzenledik. İlk açılışını da 25 Mayıs tarihinde yapacağız. Açılışta dünyanın önde gelen ilk 2 sanatçısından biri olan ve dünyanın en etkileyici lirik baritonu Thomas Hampston geliyor. Festivalin biletleri için DOB, alışveriş merkezlerinde, OMÜ’deki DOB gişelerinde ve My Bilet’ten satışları yapılacak” şeklinde konuştu.
Uluslararası Samsun Müzik ve Sahne Sanatları Festivali Başkanı Sedat Demirci ise, Uluslararası Samsun Müzik ve Sahne Sanatları Festivali’ne olan coşkunun ileriki senelere doğru giderek artmasını diledi.

SAMSUN’DA SANAT ŞÖLENİ YAŞANACAK
Festival dünyaca ünlü opera sanatçısı Thomas Hampson, soprano Burçin Savigne şef Lorenzo Castriota yönetimindeki Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın vereceği konser ile başlayacak. Açılış gecesinin sonrasında festivalde “Anadolu Ateşi Dans Topluluğu”, tasavvuf müziğinin önde gelen isimlerinden olan “Ahmet Özhan ve Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu”, “Ankara Devlet Türk Dünyası Müzik Topluluğu”, Rusya’dan “Balalayka”, Azeri halk türkülerinin güçlü sesi “Nezaket Teymurova”, Gürcistan’ın dünyaca ünlü topluluğu “Rustavi” ve “Türksoy Opera Yıldızları” sahne alacak. Samsun’da düzenlenecek bu renkli festival, 7 Haziran akşamı “Aşık Veysel Oratoryosu”nun seslendirileceği unutulmaz bir gece ile sanatseverlere veda edecek. Solist olarak Şükriye Tutkun’un sahne alacağı gecede, sanatçıya şef Murat Kodallı yönetimindeki Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Korosu eşlik edecek. 

SAMSUN Haberleri

Samsun'da bin 660 adet doldurulmuş makaron sigara ele geçirildi
12 kişinin ölümüne yol açmıştı şimdi yenileniyor
Samsun’da aşı reddinde yüzde 300 artış