Samsun Merkezli “Sazan Sarmalı” Dolandırıcılığı Operasyonu: 6 Tutuklama

Samsun merkezli yürütülen “sazan sarmalı” dolandırıcılığı soruşturmasında 570 bin TL’lik vurgun ortaya çıkarılırken, adli süreçte 6 şüpheli tutuklandı.

Samsun’da “sazan sarmalı” yöntemiyle gerçekleştirilen dolandırıcılık olayına ilişkin geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında, Samsun’un Terme ilçesinde araç satın almak isteyen bir vatandaşın bu yöntemle 570 bin TL dolandırıldığı tespit edildi.

Yapılan incelemelerde, mağdurdan alınan paranın farklı şahıslara ait banka hesapları üzerinden aktarıldığı, son aşamada ise bir iş yeri üzerinden POS cihazı kullanılarak çekildiği belirlendi. Çekilen paranın, olayla bağlantılı şüpheliler arasında paylaştırıldığı banka hesap hareketleri ve mevcut kamera görüntüleriyle ortaya konuldu.

Soruşturma kapsamında toplam 9 şüpheli tespit edilirken, düzenlenen operasyonlarda 7 şüpheli yakalandı. Yakalanan şüphelilerden B.Z. isimli şahsın, 13 ayrı dolandırıcılık dosyasından 2 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi. Diğer 2 şüphelinin ise başka bir suçtan dolayı cezaevinde oldukları tespit edildi.

Şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyale el konulurken, ayrıca 1 adet ruhsatsız tüfek ele geçirildi.

19 Ocak 2026 tarihinde adli mercilere sevk edilen 7 şüpheliden 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 4 şüpheli tutuklandı. Cezaevinde bulunan 2 şüpheli ise SEGBİS yoluyla ifadeleri alınarak tutuklandı. Soruşturma kapsamında toplam 6 şüpheli tutuklanmış oldu.

 

Samsun Haber Haberleri

Gülsan Sanayi Dönüşümünde Yıkımlar Sürüyor
Samsun’da Konut Satışlarında Tarihi Rekor