Samsun İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terme İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne müracaat eden 70 yaşındaki H.P., kendisini kamu görevlisi olarak tanıtan şahıslar tarafından 221 bin TL dolandırıldığını belirterek şikâyette bulundu.
İhbar üzerine başlatılan kapsamlı çalışmalarda, müştekiye ait paranın V.A. (39) isimli şahsın banka hesabına aktarıldığı tespit edildi. Söz konusu parayla il dışındaki bir kuyumcudan altın alındığı, şüpheliler A.D. (25) ile M.S.İ. (26) isimli şahısların da olayda birlikte hareket ettikleri belirlendi.
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde yürütülen operasyon kapsamında Bolu ve İstanbul illerinde eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonlarda V.A., A.D. ve M.S.İ. yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyale el konuldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen üç şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.