Samsun’da günün ilk saatleri ile birlikte etkili olan pus ve sis, sabah saatlerinde de etkisini sürdürdü. Türkiye genelinde etkili olan yüksek basınç sistemi, kentte de kendini gösterirken özellikle günün ilk ışıklarıyla birlikte yoğun sis tabakası oluştu.
Yüksek basınç nedeniyle havadaki moleküllerin yeterince dağılmaması sonucu gökyüzü ile güneş ışıkları arasında adeta bir sis perdesi meydana geldi. Bu durum, şehir genelinde görüş mesafesinin önemli ölçüde düşmesine neden oldu. Sabah saatlerinde trafikte ilerleyen sürücüler zor anlar yaşarken, sis ve pus uzun süre etkisini devam ettirdi.
Öte yandan kentte mart ayında ilk kez güneş yüzünü gösterdi. Dün ve bugün olmak üzere iki gündür güneşli havanın etkili olduğu şehirde termometreler 18 dereceyi gösterdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan değerlendirmelere göre bölgede hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde yaklaşık 5 derece daha artması bekleniyor.
Uzmanlar, sabah saatlerinde oluşabilecek sis ve pus nedeniyle sürücülerin dikkatli olması gerektiğini belirtirken, özellikle erken saatlerde yola çıkacak vatandaşlara tedbirli olmaları yönünde uyarılarda bulunuyor.