Samsun Eğitim-İş Samsun 5. Olağan Kongresini Düzenledi

Samsun eğitim-İş Sendikası Samsun 5. Olağan Kongresini Çarşambalılar Derneği’nde gerçekleşti.

Kongre’nin Divan Kurulu Başkanlığını Samsun Eğitim-iş üyesi ve Belediye ortaokulu Müdürü Mustafa Şener yaptı.  Kongre gündem maddelerinin okunması sonrası açılış konuşmasını Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara yaptı.

Kara konuşmasında, “Değerli misafirlerimiz, değerli arkadaşlarım, bugün şube başkanı olarak son kez buradayım. Biz bütün üyelerimizle birlikte yönetim olarak bir başarıya hep birlikte imza attık. 17 Ekim 2005’ten bu güne kadar sürekli üyesini artıran bir sendikayız. Ancak son üç yılda milli eğitimde üye artışında diğer tüm sendikalardan önde olduk iktidar rüzgârını arkasına alan sendikadan yaklaşık iki kat fazla üye yaptık. Bundan sonra ki sürecekte sizlerle birlikte Birleşik Kamu İş Konfederasyonumuzun Samsun İl temsilcisi olarak çalışacağım. Bu güzel günümüzde bizimle birlikte olan bizi onurlandıran siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcilerini gücümüze güç katan değerli üyelerimize teşekkür ederim” dedi.

ÖĞRETMEN TAHSİLDAR, ÖĞRENCİ İSE MÜŞTERİ HALİNE DÖNÜŞMÜŞTÜR

Eğitim-İş Genel Başkan Yardımcısı Suat Özkolay ise, “2002 yılından sonra AK Parti İktidarı, eğitim sisteminde, laik, bilimsel, demokratik ve parasız eğitim kavramlarından uzaklaşmış, liyakat yok sayılmış Cumhuriyet’in temel ilkesi eğitim hakkı terkedilmiş okullar ticarethane müdürler tüccar, öğretmenler tahsildar öğrenciler ise müşteri haline dönüştürülmüştür.

Özkolayl, Bugün Eğitim-İş Cumhuriyet devrimlerinin yaktığı eğitim meşalesinin sönmemesi için laik demokratik parasız ve bilimsel eğitime kendini adamış eğitim emekçilerinin TÖS ve TÖPDER’in manevi mirasçısı olarak gördüğü buluşma noktası olmuştur” dedi.

EĞİTİM-İŞ BİR BAŞARI HİKÂYESİDİR

Samsun Eğitim-İş Başkan adayı Onur Gündüz ise yaptığı konuşmasında, “Eğitim-İş, Türkiye genelinde de Samsun’da da gerçekten bir başarı hikâyesidir. Kurulduğu günden bugüne sürekli üyesini arttıran sürekli hukuksal, eylemsel, söylemsel anlamda eğitim emekçilerinin ışığı olmuş mücadelesini vermiş bir sendikal başarıdır. Bu yapının içerisinde de kurulduğu günden bu yana  Eğitim-İş Şubesi gerek Samsun merkezde yaptığı başarılı çalışmalarla, gerekse de Eğitim-İş Genel Merkezine verdiği destek ve katkılarla parlayan yıldızı olmuştur.

SAMSUN EĞİTİM-İŞ TÜRKİYE’DE İLK ÜÇE GİRMİŞTİR

Gündüz, Samsun Eğitim-İş Türkiye’ki 40 şubesiyle ilk üçün içine girmiş bir sendika şubesidir. Bunu da sağlayan değerli başkanımız Rüstem başkanımızın başkanlığında gerçekleştirdiğimiz çalışmalar olmuştur. Bu anlamda kendisine burada bunu bir borç biliyorum.  Kongremize gelen tüm üyelerimize vekillerimize, başkanlarımıza çok teşekkür ederim” dedi.

Kongreye, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ve Neslihan Hancıoğlu, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Eğitim-İş Genel Başkan Yardımcısı Suat Özkolay, CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, CHP Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin, İYİ Parti Bafra İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz çok sayıda davetli ve üyeler katıldı.

Kongrede, tek liste galinde gidilen seçimde ise 5. Olağan Genel Kurul adayları şu şekilde oldu, yönetim Kurulu üyeleri, Onur Gündüz, Kubilay Altuntaş, Selma Kaya, Melike Özakça, Ekrem Çoban, Özcan Kandemir, Ahmet Sevim,

Şube Denetleme Kurulu, Murat Gün, Hüseyin Arslan, Rahime Yılmaz, Şube Disiplin Kurulu, Nazmiye Çepni, Ayhan Tunç, Murat Avcı, Genel Merkez Delege Adayları ise Volkan Erken, Rüstem Kara, Kubilay Altunbaş, Ali Demirci, Abdullah Kerim Maral, İlker İleri ve Onur Gündür olarak belirlenmiştir.

Samsun Eğitim-İş Samsun Şube Genel Kurulu sonrası yapılacak ilk yönetim kurulu toplantısında Onur Gündüz’ün başkan seçilmesi kesin gözüyle bakılıyor.

Haber : Emre Şahinol

 

 

 

SAMSUN Haberleri

Havza’da festival hazırlıkları
Samsun'da uyuşturucu haplarla yakalanan şahıs gözaltına alındı