Samsun’un İlkadım ilçesine bağlı Çatalarmut Mahallesi’nde bulunan 4 katlı bir apartmanın çatı katında çıkan yangın mahallede paniğe neden oldu. Henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın, kısa sürede büyüyerek çatının tamamını sardı.
Alevleri fark eden bina sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi sevk edildi.
Yangın sırasında Cafer T. isimli genç, alevlere müdahale etmek amacıyla çatı katına çıktı. Yoğun dumana maruz kalan ve vücudunun bazı bölümlerinde yanıklar oluştuğu öğrenilen genç, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu yangın kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü. Olayda maddi hasar meydana gelirken, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.