Özel Mesleki Eğitim Merkezi Kaymakam Arslan’a “Kendin Pişir Kendin Ye” Projesini Tanıttı

Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Kaymakam Arslan’a “Kendin Pişir Kendin Ye” Projesini Tanıttı

Bafra Kaymakamı Halis Arslan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezini giderek incelemelerde bulundu.

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı ikinci döneminde öğrencilerine kapılarını açarak 80 öğrenci kapasiteli bir şekilde  başladı. Okul 8 derslikli olup, iki atölye, yemekhane, mutfak, çok amaçlı salon ve idari kısımdan oluşan okulda tarım alanı / bahçe bitkileri dalı ve el sanatları / dekoratif el sanatları bulunmaktadır.

Okul müdürü Ramazan Öztop, “ Bafra Kaymakamımız Sayın Halis Arslan’ın cesaret verici yönlendirmeleri ve sınırsız destekleriyle 2016-2017 eğitim-öğretim yılında okulumuza yiyecek içecek hizmetleri alanı, mutfak dalı ( Bafra Pidesi üzerine )açılması çalışmalarımız devam etmektedir. Bu nedenle “Kendin Pişir Kendin Ye” projesini hazırladık. Bafra için bir marka halini alan, ismi Bafra ile özdeşleşen Bafra Pidesinin yapılışını, mesleğin inceliklerini öğrencilerimize öğretmek amacıyla alt yapı çalışmalarımız devam etmektedir. Bu bağlamda okulumuza Bafra Pidesi fırını kurma projesini hayata geçirmeye hedeflemekteyiz.

Bu projenin amacı, öğrencilerimizin meslek edinmelerine yardımcı olmak, öğrencilerimizi üretme teşvik etmek, öğrencilerimize taş fırın yemeklerinden olup yöremize ait olan pide çeşitlerini tanıtmaktır” dedi.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan, “ Köseli mahallesinde bulunan özel eğitim mesleki eğitim merkezi 2.5 aylık kısa bir zaman zarfında eğitim-öğretime devam ediyor. Şuanda 29 öğrenci vardır. Daha önce okulu ziyaretimde birçok eksikliklerin olduğunu okul müdürü aktarmıştı. Bunun üzerine okulun bahçesine imece usulü ile bir tane kapalı sera yapıldı. Burada öğrenciler serada marul ekip, yetiştiriyorlar. Hemen akabinde okulda yiyecek ve içecek bölümü olduğundan dolayı yine imece usulü ile bir taş fırın yapılmasını planlıyoruz. Öğrenciler derslerde ve kitaplarda okumuşoldukları konuları uygulamalı olarak ta yapma imkanları olacaktır” dedi.  

BAFRA Haberleri