Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta Karadeniz ve İç Anadolu’nun kuzeydoğusunda bu gece saatlerinden itibaren kuvvetli yağışların etkili olacağını duyurdu. Bin 200 metre üzerindeki kesimlerde kar yağışı beklendiği bildirildi.
Yapılan son değerlendirmelere göre, yarın (Cuma) Ordu, Giresun, Sivas ve Tokat çevreleri ile Samsun ve Kayseri’nin doğusunda yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışların genel olarak yağmur ve sağanak şeklinde olacağı, sıcaklıkların düşmesiyle birlikte öğle saatlerinden sonra yüksek rakımlı kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görüleceği belirtildi.
Meteoroloji, kuvvetli yağışların sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabileceği uyarısında bulunarak, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.
Uyarının 14 Kasım Cuma saat 00.00’da başlayıp, 15 Kasım Cumartesi sabah 08.00’e kadar geçerli olacağı açıklandı.