Mayıs Ayında Samsun'a Kar Sürprizi!

Hava sıcaklığının düşmesiyle Samsunlular Mayıs ayında beklenmedik bir manzarayla karşılaştı.

Samsun’un Bafra, Kavak, Ladik, Vezirköprü, Asarcık ve Salıpazarı ilçeleri başta olmak üzere yüksek kesinlerinde kar yağışı görüldü. 

Hava sıcaklığı yağmurun ardından yağan karın da etkisiyle hissedilir derecede düştü. Kar kalınlığı yüksek kesimlerde 7 santimetre, bazı bölgelerde ise 15 santimetreye ulaştı. 

Orta Karadeniz’de etkili olan serin ve yağışlı hava sadece Samsun’da değil, Ordu’nun Kabadüz ilçesinde bulunan Çambaşı yaylasında da etkili oldu. Kabadüz ilçesinin 2 bin metre rakımlı Çambaşı Yaylası gece saatlerinde başlayan kar yağışı ile beyaza büründü.

ZİRAİ DON UYARISI

Samsun Meteoroloji Bölge Müdürlüğü,  hava sıcaklığının kıyı kesimlerde 3 ile 5, iç kesimlerde 8 ile 14 derece azalarak mevsim normallerinin yer yer altına ineceğini açıkladı. Yapılan açıklamada, "Bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde yer yer hava sıcaklıklarının gece ve sabah saatlerinde 0  derecenin altına düşeceği tahmin edildiğinden hafif şiddette zirai don olayı beklenmektedir. Zirai faaliyette bulunan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasında fayda var." uyarısı yapıldı.
 

SAMSUN Haberleri

Samsun’da “Türkçüler Günü” kutlandı
Ayvacık Kaymakamı görevine veda etti
Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel'in Dünya Basın Özgürlüğü Günü Mesajı