Makam aracına haciz şoku

Samsun'un Yakakent ilçe Belediyesi Başkanı Hüseyin Kıyma'nın makam aracına haciz geldi. Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma'nın makam aracına haciz şoku.

Samsun'un Yakakent ilçe Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma tarafından 2 yıl önce işten çıkarılan işçi haklarını aramak için mahkemeye gitti. İş mahkemesinde davayı kazanan ve alacağına karşılık Başkan Kıyma'nın makam aracına haciz koyduran işçi ilginç bir olayla karşılaştı.

 

İŞÇİNİN HUKUK ZAFERİ

Yakakent Belediyesi söz konusu aracın makam aracı olmadığını ve belediye de kullanılan arazi aracı olduğunu belirterek araç üzerine konan haczi mahkeme kararıyla kaldırttı. Bu gelişme üzerine başkanı bir hafiye gibi takip eden hukuk bürosu ve işçi aracın makam aracı olduğunu ispat etmek için resimlerle başkanı görüntüledi. Bu görüntüleri de mahkemeye sunarak davayı yeniden kazandı.

 

HAFİYE GİBİ ÇALIŞTIK

Konu ile ilgili bir açıklama yapan  Erfa Hukuk Bürosu avukatlarından Erhan çankaya söz konusu dava da işçinin haklarını korumak için büyük bir mücadele örneği sergilediklerini ve sonunda davayı kazandıklarını söyledi. Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma tarafından yapılan uygulamanın ahlaki ve vicdani olmadığını dile getiren Çankaya;'Burada hem işçinizi çıkarıp hem haklarını yok ediyorsunuz hem de yıllarca insanları süründürüp mağdur duruma düşürüyorsunuz' dedi.

 

BAŞKAN YALAN KONUŞMUŞTUR

AK Partili bir belediye tarafından yapılan bu uygulamanın skandalla eşdeğer olduğunu ifade eden Çankaya;'Sayın başkan makam aracı olarak bindiği aracı hacizletmemek adına yalan konuşmayı yeğlemiştir. Aracın arazi aracı olduğunu söyleyerek hacizi kaldırma yönüne gitmiştir. Hukuk büromuz ve işçi kardeşimiz bir hafiye gibi çalışarak başkanın bindiği aracın makam aracı olduğunu belgelerle mahkemeye ibraz edip davayı kazanmıştır. Bu dava işçi kardeşlerimizin haklarını her türlü araması bakımından örnek teşkil etmektedir.' diye konuştu.

 

YAKALAMA KARARI ÇIKARTTIK

Davanın kazanılmasının ardından haciz işlemini yeniden başlattıklarını belirten Çankaya:'Başkanın makam aracına haciz işlemlerini uygulamak için yeniden süreci başlattık. Yakalama kararı çıkarttık. Bir belediye başkanı böylesine ucuz hesaplarla uğraşmamalı. Sonunda karşısındaki kişi o belediye de emek vermiş bir işçi. 2 yıldır o insanı ailesiyle birlikte perişan etmeye kimsenin hakkı olmamalı. Bu tür olayların özellikle de belediyelerimizde yaşanmamasını temenni ediyoruz.' diyerek szölerini tamamladı.

YAKAKENT Haberleri