Maaş Yok, Göbek Var: Tekkeköy’de İşçiler Zor Durumda!

Samsun’un Tekkeköy ilçesinde işten çıkarmalar ve maaş krizleri yaşanırken, Belediye Başkanı Candal’ın 'Erik Dalı' eşliğinde göbek atması tepkilere yol açtı.

Tekkeköy Belediyesi’nde Maaş Krizi Derinleşiyor

Samsun’un Tekkeköy ilçesinde yerel seçimlerin ardından belediyede yaşanan maaş, tazminat ve işten çıkarmalarla ilgili kriz büyüyor. Belediye çalışanları 100 günü aşkın süredir maaş alamazken, Belediye Başkanı Mustafa Candal’ın kamuoyuna yansıyan tavırları da tepkilere neden oldu.

Belediye personeline Ramazan Bayramı öncesi sadece 15 bin TL ödeme yapılırken, son tam maaş ödemesinin mart ayında yapıldığı öğrenildi. Tüm bu gelişmelere rağmen belediyeye yeni personel alımlarının devam etmesi, kamuoyunda tartışma yarattı.

Tazminat ve Araziler Gündemde

Seçim sonrası yaklaşık 167 işçi işten çıkarıldı. Kıdem, ihbar ve mesai ücretlerinin yanı sıra işe iade davalarıyla birlikte milyonları bulan tazminat yükü ortaya çıktı. Belediyenin bu yükü hafifletmek için bazı arazileri satışa çıkardığı ancak satışa konu olan bir arazinin tazminat temliği nedeniyle süreci zorlaştırdığı belirtildi.

Tepkiler Artıyor

Çalışanlar maaş alamadıkları için belediyeden ayrılırken, CİMER’e yapılan şikâyetlerin sayısı da artıyor. Öte yandan şehir merkezinde açılan “kent lokantası” da esnafın tepkisini çekti. Lokantanın düşük fiyatlarla satış yapması, yerel işletmeleri olumsuz etkiledi.

Tüm bu krizler yaşanırken, Başkan Mustafa Candal’ın “Erik Dalı” eşliğinde göbek attığı görüntülerin sosyal medyada yayılması, hem personelin hem de vatandaşların tepkisini çekti.

Samsun Haberleri

Canik’te Kentsel Dönüşüm Hızla Sürüyor: 741 Riskli Bina Yıkılıyor