LADİK’İN YENİ ŞEHİTLİK ANITI GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Ladik’te Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan şehitlik anıtı, alanının yeterli olmayışı, yolu daraltması ve meydandaki genişletme çalışmaları gerekçesiyle yeri değiştirilerek, Samsun istikametinden ilçe girişine görkemli bir şekilde yeniden inşa edildi.

Ladik Belediyesi’nin ilçede yürüttüğü yeni düzenleme çalışmaları kapsamında emniyet müdürlüğü önünden kaldırılan ve ilçenin girişine inşa edilen şehitlik anıtı, görkemiyle gelip geçenlerin ilgi odağı oldu.

İsmini, 15 Temmuz’un kahraman askeri Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’den alan anıtta, şu ana kadar ebediyete intikal etmiş olan şehitlerimizin isimlerinin yazılı olduğu kitabede yer alıyor. Söz konusu alanda Ladikli 14 şehidimizin ve Ladik’te şehadet şerbetini içmiş 2 polis şehidimizin isimleri yaşatılıyor olacak.

Yeni şehitliğin göz kamaştırdığını ifade eden Belediye Başkanı Selim Özbalcı, “Şehitlerimiz bu ülkenin ruhu ve canıdır. İnancımız gereği biliyoruz ki; hiçbir makam, hiçbir mevki şehitlik ile ölçülmez, ölçülemez. Bu ülkenin birlik ve bütünlüğünü, vatan için, millet için can veren şehitlerimize borçluyuz.

Şehitlerimize olan minnet ve şükranlarımızı ifade etmek ve bunu sembolleştirmek adına bizler de Ladik Belediyesi olarak görkemli bir anıtı şehrimizin girişine inşa ettik. Kahramanlarımız için yapacağımız hiçbir anıt, bu borcu ödemeye kafi gelmeyecektir; fakat biz, ne onları unuturuz ne de unuttururuz. Gece aydınlatmasındaki görüntüsüne kadar özenle hazırlanan anıtımız, görenlerin dikkatini çekiyor ve göz kamaştırıyor. Evlenecek çiftlerimiz, sünnet olacak evlatlarımız, her yaştan, her kesimden vatandaşlarımızın ziyaret edip, uğradıkları, fotoğraf çektirdikleri, güzel ve ihtişamlı bir anıtı ilçemize kazandırdık. Bu vatan için şehit olan ceddime, askerime, kardeşime, şükran ve minnet duygularımız büyüktür. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. "dedi.

1/6