Kızılırmak Anadolu Lisesi’nden Kariyer Günleri Etkiniliği

Kariyer Günleri Projesi kapsamında Diyetisyen Ahmet Selman Duman´ı ağırlayan Kızılırmak Anadolu Lisesi öğrencilerine sağlıklı beslenme konusunda seminer verdi.

Kariyer günleri projesi kapsamında her ay mesleklerle ilgili örnek insanları okullarına  davet ederek öğrencilerle buluşturuyor. Bu kapsamda Ekim ayı etkinliği çerçevesinde öğrencilerine seminer vermek üzere diyetisyen Ahmet Selman Duman´ı davet ederek öğrencilerle buluşturdu. Söyleşi havasında geçen seminerde öğrenciler diyetisyenlik mesleği hakkında bilgi sahibi olurken dengeli ve düzenli beslenerek sağlıklı bir vücut ağırlığına ulaşabilme konusunda önemli kazanımlar elde etti.

Diyetisyen Ahmet Selman Duman, "Öğrencilere sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemini vurgulayan sunum gerçekleştirdi. Sunumda obezite sorununun 7-18 yaş aralığında olan çocuklarda sık görülmeye başlandığını, ülkemizin obezite sıralamasında Avrupa'nın ilk sırasında yer aldığını belirtti. Aynı zamanda çocukların her sabah kahvaltı yapmalarının okul başarısını olumlu etkilediğini vurguladı.

Okul müdürü Abdulkadir Demirkol kariyer günleri projesini yürüten rehber öğretmeni Çiğdem Gültekin ile yabancı dil öğretmeni Osman Osma'ya teşekkür etti. Program sonunda diyetisyen Ahmet Selman Duman’a plaket edildi.

BAFRA Haberleri