KİTAP OKUMA YARIŞMASININ YAZILI SINAV YAPILDI

Yavuz Selim Vakfının Kutlu Doğum Haftasına özel düzenlediği Kitap Okuma Yarışmasının Değerlendirme Yazılı Sınavı


23 Nisan Salı saat 14:00’ da yapıldı.Yarışmaya toplam 170 kişi katılırken, katılanlara yazılı sınav  Açı Dershanesinde yapıldı.

Yapılan sınavın ardından,  Lisede sıralama şu şekilde oldu

1.  Sevgi Yiğci,

2.  Kübra Şenel,

3.  Halit Karataş

 4. Yavuz Ağaçyetiştiren,

5.  Hasan Kul 

Ortaokullarda sıralama ise,

1.       Hümeyra Bilgin,

2.       Serhat  Nar,

3.       Ahmet Sait Toprakçı,

4.       Yusuf Güneri,

5.       Büşra Kara

İmam Hatip Lisesi ve Ortaokuluna yönelik yapılan yarışmada Peygamberimizin hayatını anlatan üçer kitabı okuyan öğrenciler, kitapların içeriğiyle ilgili hazırlanan 75 soruya cevap aradılar.Kitap Okuma Yarışmasıyla  ilgili basına  bilgi veren Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Seyfettin  Yıldırım şunları söyledi “ Yavuz Selim vakfı olarak bu yıl Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde, 26 Nisan Cuma saat 20:00’de Vakfımızın Kurucusu Süleyman Raamzanoğlu hocamızın “Rasulullah ve Aile Hayatı” konulu konferansımızın yanında, gençlerimizle ilgili bir çalışma daha yapalım dedik.Yönetim Kurulumuz Peygamberimizin hayatının okutulması amaçlı bir Kitap Okuma Yarışmasının yapılması noktasında bir karar çıktı.Bu doğrultuda 1.sini gerçekleştirdiğimiz Kitap Okuma Yarışmasını öncelikle İmam Hatip Lisesine yaparak  başladık.İnşallah önümüzdeki yıl Kutlu Doğum Haftasında bütün okullarımıza yapmayı planlıyoruz.

Bu yarışmanın gerçekleştirilmesinde başından beri bizi destekleyen İmam Hatip Lisesi Müdürü Berati Aydın ve  İmam hatip Ortaokulu Müdürü İzzettin Şahin’e, Açı Dershanesi Müdürü Hasan Sadoğlu’na, özellikle bu yarışmanın en büyük yükünü omuzlayan Değerli Jürilerimiz; İbrahim OCAK ’a, Hamit KILIÇ ’a, Murat TOPAL ’a, Hüseyin ALBAYRAK ’a, Satu BOZDEMİR ’e, Seher AYDOĞAN ’a, Ramazan ALTUN ’a, Ali  TORUN ’a, Serdar NAR ’a, İsmail KÖYLÜ ’e, Adem BAHADIR ‘a şükranlarımı sunuyorum.

Yarışmaya katılanlar için, bu tür organizasyonlar gelecekte insan hayatında hoş bir anı olarak kalmakla birlikte, okunan kitaplardan kalan bilgiler her müslümanın Önder’ini tanıması ve bilmesi gereken bilgilerdir.Bizler Yavuz Selim Vakfı olarak en büyük kazancımız Peygamberimizin deyişiyle “İnsanların en hayırlısı, İnsanlara faydalı olanıdır” hadisine muhatab olmaktır. Yarışmaya katılan bütün yavrularımıza,  ailelerine ve öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum.

Yarışmamızın Yazılı sınavında Gözetmen Öğretmenlerimiz, Melehat Acar, Dursun Demir, Recep Avcı, Ahmet Önal, Yusuf Yıldırım, Selahattin Tığlı ’ya çok teşekkür ediyorum.

Yarışmada Ödüller ve Okunan Kitaplar

Okunacak Kitaplar

Liseler için,

İhsan Süreyya SIRMA - Medine Dönemi ve Cihad
İhsan Süreyya SIRMA - Mekke Dönemi ve İşkence
Mahmut  TOPTAŞ      -  Nebevi Mücadele

 Ortaokullar için,

Said  ALPSOY  - Bir İnsan Olarak Peygamberimiz
Mürşide Uysal -  Peygamberimizin Hayatı 
Mehmed  Paksu - Peygamberimizin  Örnek  Ahlakı

ÖDÜLLER

Liseler için,

Birinciye                   :  Tablet bilgisayar

İkinciye                    :   Çanakkale  Gezisi

Üçüncüye                 :   Altın

Dördüncüye              :   MP4

Beşinciye                  :  Kitap  Ödülü

Ortaokullar için,

Birinciye                   :  Tablet bilgisayar

İkinciye                    :   Çanakkale  Gezisi

Üçüncüye                 :   Altın

Dördüncüye              :  MP4

Beşinciye                  :  Kitap  Ödülü 

Son olarak bu büyük organizasyonu Bafra’mızla paylaştıran siz değerli basın mensuplarına ilgilerinden dolayı teşekkür eder, Peygamber Efendimizin şefaatine nail olabilmek  dileğiyle saygılar sunarım. Dedi.

BAFRA Haberleri