Samsun’da kitapseverlerin büyük ilgi gösterdiği Karadeniz 10. Kitap Fuarı düzenlenen törenle açıldı. Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen fuar, ilk günden yoğun katılımla dikkat çekti.
Fuarda Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden özel yayınevlerine kadar 100’ün üzerinde kurum stant açarken, 300’ün üzerinde yazar, şair ve eleştirmen okurlarıyla buluşacak. 5 Ekim’e kadar sürecek fuar boyunca toplam 75 etkinlik düzenlenecek.
Açılışta Öne Çıkan Konuşmalar
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, kitapların toplumların yolunu aydınlatan en güçlü ışıklar olduğunu vurgulayarak, “Yazarların, akademisyenlerin, öğrencilerin ve kitapseverlerin buluştuğu bu platform, Samsun’un kültürel kimliğini güçlendirmekte ve gençlerimize ilham olmaktadır” dedi.
OMÜ Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Cevdet Yılmaz ise gençlerin doğru bilgiye ulaşabilmesi için kitap fuarlarının önemine dikkat çekerek, “Her şehirde o şehre ait kitaplık bulunmalı, Samsun’da da mutlaka Samsun kitaplığı oluşturulmalı” diye konuştu.
Türkiye Yayıncılar Birliği Genel Sekreteri Nazlı Berivan Ak ise bağımsız yayıncılığın dünya standartlarına ulaştığını belirterek, Türk yayıncılığının hem çocuk hem gençlik hem de yetişkin kitaplarında nitelikli içerikler ürettiğini söyledi.
Katılımcılar
Açılışa Canik Kaymakamı Şeref Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Çamaş, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten, Samsun Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar ve kurum temsilcileri katıldı.
Fuar, 5 Ekim tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.