Samsun’un Bafra ilçesinde düzenlenen 6. Kapıkaya Uluslararası Doğa Sporları ve Kültür Festivali, 4. gününde doğa yürüyüşü ve kaya tırmanışıyla devam etti.
Sabahın erken saatlerinde başlayan yürüyüş, Kapıkaya’nın yemyeşil doğası eşliğinde uzun ve zorlu bir patika boyunca sürdü. Rehberler eşliğinde ilerleyen doğaseverler, yürüyüşün sonunda küçük ama büyüleyici bir şelaleye ulaştı. Katılımcılar burada hem dinlenme fırsatı buldu hem de doğayla iç içe olmanın keyfini yaşadı.
Etkinliğin ikinci bölümünde ise adrenalin tutkunları için şelale çevresinde kaya tırmanışı gerçekleştirildi. Katılımcılar, profesyonel eğitmenler gözetiminde güvenlik önlemleri alınarak gerçekleştirilen tırmanışla doğaya farklı bir açıdan temas etti.
Festival boyunca doğa sporlarının her alanında farklı deneyimler sunan Kapıkaya Fest, bu yürüyüş ve tırmanış etkinliğiyle yine dikkat çekti. Katılımcılar etkinliğin sonunda doğayla baş başa kalmanın verdiği huzurla kamp alanına döndü.